NoCarb sütőmix + mák + paszternák = retro bögrés mákos diétásan.
Nagy kedvencünk a retro bögrés mákos sütemény. De ma már nem tudnám megenni. Paszternákot vettem és ebből készítettem vasárnapra krémlevest, illetve a maradékból süteményt.
“Télre ezt is ki kell a földbül ásni, és a pincében fövenbe tenni, hogy az ember élhessen vele; a magnak valót pedig, ott-kin hagyhatni a kertben a földbe. A Pasternákkal húst, halat főznek, mint az petrezselyemmel: noha a magyarok nem oly igen élnek vele, mint a lengyelek. Egyéb orvossága nincsen, hanem kiűzi a vizeletet, az hasrágást megcsillapíttya, és az asszonyok idejét megindíttya.” (forrás: balintgazda.hu)
Ahogy most készítettem:
Bögre helyett a proteines (30gr) mérőkanalat használtam:
- 200gr lereszelt paszternák
- bő két kanál (65gr) darált mák
- 1 kanál (30gr) eritrit
- 1 kanál (30gr) vaníliás kevert protein
- 1tk szódabikarbóna
- 1 1/2 kanál (45gr) NoCarb sütőmix
- 1 tojás
- kb. 2 dl langyos víz
Ezt a mennyiséget összekevertem kézzel, nem kell hozzá elektromos keverő sem. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalaztam és 170 fokon 30 perc alatt készre sütöttem. 15 kocka lett belőle. A gyerekek is szívesen fogyasztják, mert nem tudják és nem érzik benne a zöldséget.
Tápértéke: kcal: 59.97 fehérje: 4.59 szénhidrát: 3.56 zsír: 2.83
A számoláshoz a kalóriabázist használtam.
Vasárnapi süti paszternákból
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése