2016. február 24., szerda

Diós NoCarb proti-gríz

A NoCarb Noodle tésztákat azért szeretem, mert nem csak bolognai metéltet, vagy mákos csíkos, vagy carbonara tésztát, vagy marhapöris tésztát lehet enni, hanem mert csodás desszertet, mindenki kedvencét tejbegrízt lehet belőle csinálni.


Ez a tejbegríz most tej-, cukor-, tojásmentes. WP_20160218_17_23_13_Pro


Egy zacskó NoCarb Noodle bármilyen fajtát botmixerrel turmixoltam, ettől szuper darabos lett. Csak a fél adagot használtam el hozzá, a másik felében mást csináltam, de azt majd holnap árulom csak el.


Tettem hozzá 40gr darált diót és kb. 20gr natúr protein port. Ízesítés stevia-eritrit keverékével és vanília kivonattal. Alig várom a vaniliás NoCarb pudingport, mert akkor még azt is önteni fogom erre a diós protigrízre és akkor aranygaluska-gríz lesz a neve.


A dió gyümölcse, azaz a magja, is számos értékes anyagot tartalmaz: telítetlen zsírsavakat, fehérjét, ásványi anyagokat (Mg, K, Ca), és vitaminokat (E-, B-vitamin). Gyógyhatását tekintve többek között gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, összehúzó hatású.  (www.napidoktor.hu)dio1


A dió, akárcsak a hal, okosít, mivel omega-3-tartalma úgyszintén igen magas, ezért érdemes gyakran adni a gyereknek. A szellemi fejlődésére, mint az a svéd vizsgálatból is kiderült, jótékony hatással van, az omega-3 ugyanis az agysejtek és az idegsejtek működését segíti. A dió folsavban is gazdag, ami a fejlődő idegrendszer számára nélkülözhetetlen tápanyag, részben ezért is szokták hangsúlyozni a várandósság alatt való szedésének a fontosságát, másfelől, mert segít kiküszöbölni számos fejlődési rendellenességet. (www.femina.hu)


 



Diós NoCarb proti-gríz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...