A múlthéten kétszer életmódtanácsadást és NoCarb termék-kostolót tartottam a veresegyházi Biokikötő Boltban. A keddi napon az egyik kóstolható finomság a NoCarb kenyér volt.
Vajjal és magkrémmel kentem meg.
A magkrémet így készítettem:
Kávé- (vagy mák-) darálóba tettem szezám-, napraforgó- és lenmagot. Daráltam amíg teljesen porállagú lett. Nem mertem tovább, mert féltem, hogy leég a daráló motorja. Kikanalaztam és olvasztott kókuszzsírt tettem hozzá. Fűszerként himalája sót és fekete borsot használtam. Nagyon finom, kenhető krém lett belőle.
A NoCarb kenyér receptje pedig, most az eredeti:
125 g NoCarb Rost sütőmix
210 g tojás (ez nálunk 5 kicsi tojás volt)
7g élesztő minimális tejben és épphogy cukorral futtatva
70 g olvasztott kókuszolaj
75 g langyos víz
1 csomag sütőpor
Só (nálunk egy csapott mokkáskanál Himalája só -a só mennyisége nagyban függ az ízlésünktől)
Az élesztőt futtatjuk, majd az összes hozzávalóval jól összegyúrjuk.
Cipócskát formázunk belőle, sütőpapírra rakjuk, tetejét bevagdossuk és sütőzacskóba tesszük, melyet jól lezárunk, hogy a sütés során a gőz ne szökjön ki.
A sütőt akkor kapcsolombe 200 fokra, amikor beteszem a kenyeret és 1 órát hagyom bent. Végig zacsiban sütöm. A végén ha akarom még levehetem a sütőzacskót és piríthatom a tetetjét, de nekem mindig pont jó lesz így.
Vacsorámhoz pritaminpaprikába túrót töltöttem és ezzel a kenyérrel ettem meg. Jó étvágyat!
NoCarb kenyér
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése