A keddi életmódtanácsadás és NoCarb termékcsalád ismertetőn mákos-habos kocka formájában lehetett kóstolni a fettuchini tésztát.
A tésztát leöblítés és 1-2 perces forróvízben való főzést követően leszűrtem.
Egy zacskó (300gr) tésztához 1 nagy tojást (vagy 2 kicsit) ütöttem és kb. 60gr darált mákot szórtam rá. Édesítéshez a stevia-eritrit kombinációt használtam 2:1 arányban a mákkal. Pici citromhéjat szórtam még rá és az egészet összekevertem. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, majd fél órát sütöttem 180 fokon. Addig 3 tojásfehérjét kemény habbá vertem és a sütőből kivéve a tésztát ráöntöttem. Visszatettem, míg a tojásfehérje megbarnult.
Kockákra vágva lehet tálalni.
NoCarb Noodle mákos kocka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése