2016. február 2., kedd

Ebédelj okosan!

A tegnapi cikkből már tudod, hogy milyen cukorcsapdák léteznek a büfében és a kifőzdében. Ezért fontos, hogy mindig előre tervezz holnapra.


Szánj rá időt! Ülj le és pár nap múlva már csak 10 perc lesz, ami ma még fél óra, de ne sajnáld az időt magadra a cél érdekében. Javaslom a kalóriabázis oldalát, ahol megtalálsz a szakértői csapatban, ha további segítségre van szükséged. zsemle hamburger


Szendvicsek helyett: egészséges(ebb) kenyerek, de hosszútávon elhagynám a bolti kenyereket, ha már jól bánsz az időddel, akkor süss magadnak zsemlét. Magas rozs tartalmú kenyér, teljes kiörlésű kenyér. Alacsony ch és magas zsír tartalommal pedig a Fitt and well, vagy pro body néven futó kenyerek. Célod legyen, hogy minél előbb te magad készíted el a neked megfelelő összetételű cipót, zsemlét.


Kész tortilla lapok helyett házi tortilla, vagy tortilla helyett saláta levelek, melybe magas fehérje tartalmú ételeket pakolsz. Például, tonhalas, tojás, csirke.


Tortilla receptem:


1db tojás

1 evőkanál NoCarb sütőmix (itt rendelhető)
1 kávéskanál búzasikér vagy még egy tk. sütőmix

pici himalája só

ha kell pici víz és biztos, hogy kell pici

egy csipetnyi salátamag keverék (lenmag, szezámmag, napraforgómag)


Teflonos vagy kerámia serpenyő. Ez Coat sütőspray, vagy olíva olaj, kókuszolaj a serpenyőre. A massza kb. palacsinta tészta állagú legyen és akkor szépen ki tudod sütni. Megfordítod, másik oldalát is megsütöd és tádámmm….  Töltelék: na most jöhet a saláta+tonhal cucc.


egg-proteins


A bolti szószokat kerüld el, készíts magadnak a szószt is. Alapja az olivaolaj, majd mehet rá egy pici balzsamecet, egy tojássárgája vagy egy kanál kókusztejszín. Fűszerezd kedvedre, kaporral, bazsalikommal, mustármaggal, chilli paprikával.


Leveseknél pedig inkább főzz egy nagy edénnyel és fagyaszd le kisadagokban, majd vedd elő őket naponta, így nem kell mindennap frisset készítened. A levesed is tartalmazzon fehérjét, csirkét, csicseriborsót, parmezán sajtot)


Saláták alapja természetesen a zöldség minden mennyiségben, legyen rajta bőségesen fehérje, azaz hús, sajt, tojás, hal.


Kedvenc saláta variációim:


  • Jégsaláta, csirkemell, rukkola, fűszeres cottage cheese WP_20160126_19_30_39_Pro

  • Jégsaláta, tonhal saját levét leöntve, tükör tojás

  • Jégsaláta, zöldalma kockák, gorgonzola sajt darabok, natúr joghurt

  • Jégsaláta, kaliforniai paprika, zöldpaprika, csípős zöldpaprika, joghurt chillipaprikával és nagyon pirosra sült tofuval

 


feh ch zs


 


Főtt étel variációk rizs és hús evőknek


a teljesség igénye nélkül… csak ötletek:


Hús lehet darált, csíkozott, kockázott, szeletelt


Hús lehet: csirke, pulyka, sertés karaj, hal, tengergyümölcsei


Hús lehet: paprikás szaftos, tejszínes currys, kókusztejescsirke rizs


Zöldség lehet: brokkoli, kelbimbó, gomba, répa, édesburgonya, zöldhüvelyű zöldbab stb…


Köret lehet: köles, bulgur, rizs, hummusz, quinoa


Köret lehet: magos, currys, chillis, zöldfűszeres, sima


Nem vagyok jó matekból, de ha minden igaz, akkor egy hónapra össze lehet azért variálni némi ebédet a fentiek alapján. Ugye?



Ebédelj okosan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...