2016. február 1., hétfő

Vidd magaddal az ebédet

Már beszéltünk a reggeli fontosságáról, a délelőtti étkezésről, most pedig jöhet az ebéd. Sokan egyszerűen mennek a céges büfébe, a kifőzdébe. Pont most jöttem haza egy bevásárló központból, ahol ebéd környékén jártam. Hát mit láttam? Iszonyatosan megrakott tálcával járkáltak emberek. Sokan csak azért esznek menüt 790 Ft-ért, mert úgy olcsóbbra jön ki, de nem nézik, hogy mit esznek meg, hány kanálnyi cukor lapul meg a tányérokban.


Nézzük:


paradicsom leves: csak a konzervben, amiből készül 3-4 kanálnyi, és ehhez még nem adtuk hozzá azt, hogy pluszba is édesítik.


Bolognai spagetti: a tészta természetesen finomlisztből, ezt már nem is mondom, hogy liszt, keményítő, átalakul glülozzá, inzulin ingadozás rögtön. De ezen még van szósz is, cukorral készítve.


Cézársaláta, mert voltak hölgyek, akik ezt választották, menüben persze a paradicsom levessel (lásd fent a csapdát). A cézársalátára rádobják a pirítós kockákat fehér lisztes kenyérből (nem mondom mi történik), aztán jön rá a cukros szósz, hisz ettől finom a cézár saláta! Imádom, tudom, de inkább magam készítem és elviszem dobozban.


Aztán vannak azok, akik nem tudnak kiszabadulni az íróasztaluk mellől, ők előkapják a szendvicset, vagy csak épp leszaladnak a büfébe szendvicsért, visszafelé a liftben (!!!!) meg is eszik és huppannak vissza a székre.


Próbáljuk meg a szendvicshez valókat is otthon készíteni. Lehet megint egészségesebb, alacsonyabb, vagy akinek szükséges magasabb, de lassan felszívódó szénhidrátból készíteni.


Az alacsonyabb szénhidráttartalomra ajánlom a rostban gazdag NoCarb sütőmixből készíthető zsemlét, pizzát, tortillát, kenyeret.


A magasabb, de lassú felszívódáshoz pedig a zabpehelylisztet, rizslisztet. Ezekből is lehet pizzatésztát, zsemlét, kenyeret, bagettet készíteni és fehérjében gazdagon megtölteni. Ne felejtsük el a zöldségeket se!


Természetesen a kihagyhatatlan Coca Colacukor-1uditok Zéró, mely csak azért van a tálcán, mert épp diétázunk. Na, neeeee!


Szóval, mi a gond a vízzel? Miért is nem jó neked a gyümölcstea? Amit persze otthonról hozol. Reggeltől délig egy liter citromos gyömbéres víz, déltől délután 4-ig egy liter élénkítő tea, így kávéznod sem kell (csak úgy!), délután 4-től este 8-ig még egy liter gyümölcstea. Természetesen mindegyik édesítővel, nem cukorral. Így nem is kell költeni az üdítőkre.


Következő rész holnap, melyben néhány ebéd ötletet fogok írni nektek.


 



Vidd magaddal az ebédet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...