Már nagyon rég csináltam sajttortát, de eljött újra az ideje. Láttam valahol egy fotót, nagyon szép volt, sötét volt a torta alja és világos a teteje. Kicsit más, mint a hagyományos sajttorta, így én is ezt az összeállítást kísérleteztem most ki.
Az alja, amit most nem kellett külön megsütni:
- 2 tojás
- 100gr cukormentes étcsoki, nálam stevia cavalier dark
- 60gr kókuszolaj olvasztva
- 40gr NoCarb rost sütőmix
- pici sütőpor (kb. 6gr)
- 2 ek. kakaópor
- 4 evőkanálnyi víz
- 30gr édesítő (stevia, eritrit keveréke)
Ezeket kikevertem és egy sütőpapíros tepsi alján kentem el. A tepsim mérete 25x 35cm. Kerek formában a 18 vagy 22 centis lenne jó.
A krém, amit a sötét csokis rétegre közvetlenül rákanalaztam:
- 200gr mascarpone light (Aldi)
- 200gr Bakony zsírszegény túró
- 20gr NoCarb konjak liszt
- 50gr vaníliás protein por (biotech iso whey zero)
- 2 tojás
- 30gr édesítő
Ezeket kikevertem, rákanalaztam és 180 fokos sütőben (nem használtam légkeverést!) 40 percig sütöttem. A sütő aljára egy vízzel teli tepsit tettem. Nem égett meg a teteje, de ha neked el kezdene nagyon barnulni, akkor takard le. Nem száradt ki. Várd meg míg kihűl. Egy kocka csokit reszeltem a tetejére.
Proteines sajttorta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése