Anyukám cukorbetegként az egyik leghűségesebb követőm. Az évek során tanulta meg a lényeget. Hiába a szénhidrátcsökkentett lisztek, hiába a teljes kiörlésű lisztek, akár hogy is van, az a legjobb neki, amit én mondok. Nincs is panasz, a cukra általában 5-7 között mozog.
A hétvégén ilyen menüvel vár minket.
Leves: hús leves, sok zöldséggel, sok hússal
Sült húsok, egy nagy tál salátával, már krumplit és rizst nem is készít, mert minek, úgyis megmarad, senki nem kéri.
És egy extra diétás mákos mangós süti a Paleo Konyha újság receptje alapján.
- 8 tojás
- 200gr mák
- 50gr édesítő (DW 4:1 használta)
- 20gr kókuszliszt
- kés hegynyi szódabikarbóna
- citrom reszelt héja
Az egészet össze kell keverni és 170 fokon tűpróbáig sütni.
A mangó zseléhez a mangót megtisztítjuk botmixerrel pürésítjük, majd édesítővel és zselatinnal összefőzzük, ezzel kenjük meg a félbevágott mákos piskótát.
Anyukám főztje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése