2016. március 25., péntek

Anyukám főztje

Anyukám cukorbetegként az egyik leghűségesebb követőm. Az évek során tanulta meg a lényeget. Hiába a szénhidrátcsökkentett lisztek, hiába a teljes kiörlésű lisztek, akár hogy is van, az a legjobb neki, amit én mondok. Nincs is panasz, a cukra általában 5-7 között mozog.


A hétvégén ilyen menüvel vár minket. WP_20160305_12_37_12_Pro


Leves: hús leves, sok zöldséggel, sok hússal


Sült húsok, egy nagy tál salátával, már krumplit és rizst nem is készít, mert minek, úgyis megmarad, senki nem kéri.


 


És egy extra diétás mákos mangós süti a Paleo Konyha újság receptje alapján.


Recept: WP_20160305_12_59_35_Pro


  • 8 tojás

  • 200gr mák

  • 50gr édesítő (DW 4:1 használta)

  • 20gr kókuszliszt

  • kés hegynyi szódabikarbóna

  • citrom reszelt héja

Az egészet össze kell keverni és 170 fokon tűpróbáig sütni.


A mangó zseléhez a mangót megtisztítjuk botmixerrel pürésítjük, majd édesítővel és zselatinnal  összefőzzük, ezzel kenjük meg a félbevágott mákos piskótát.


 


 


 


 



Anyukám főztje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...