2016. március 6., vasárnap

Avokádó

Bementem a boltba, tényleg kifejezetten avokádóért mentem, de vettem mellé még egy pár zöldséget és tojást is. A kasszánál a pénztáros blokkolja a dolgaimat és az avguacamoleokádónál megáll egy pillanatra:


  • Ennek az avokádónak 600Ft DARABJA!!!

  • Mondom neki, tudom, de nem vettem se kólát, se ropit, se kakaós csigát, úgyhogy belefér. Köszönöm, hogy szólt!


Tényleg ennyire fura, ha valaki vásárol egy avokádót?

Isteni finom édes és sós krémeket lehet vele készíteni, valamint jól illik a salátádba is.




Pedig jobb, ha tudod, az avokádóról (forrás: házipatika.com)


A növény leírása:


A babérfélék családjába tartozik, trópusi fán termő gyümölcs. Színe zöldes fekete, alakja körteformájú, héja fajtától függően sima vagy ráncolt. Íze semleges.


Hogyan gyűjtsük?


Az avokádófa gyümölcsét fogyasztjuk, amit zöldség-gyümölcs boltokban vásárolhatunk meg. Az éretlen gyümölcs kőkemény, az érett gyümölcsöt viszont vajként lehet kenni.


Mi van benne?


Az avokádó telítetlen zsírsavakból álló olajtartalma B-, C-, E- és A-vitaminban gazdag. Az érett gyümölcs káliumot, foszfort, vasat, nátriumot valamint kalciumot és magnéziumot is tartalmaz.


Mire jó?


Az avokádó magas olajtartalmánál fogva kiváló bőrápoló szer a kiszáradt bőrre. Általában érzékeny típusú bőrre alkalmazzák. Segítséget nyújt ekcéma megelőző kezelése esetén. Jótékony hatással van az arthritiszes (ízületi) fájdalmakra, továbbá csökkenti a koleszterin szintet.


 




Avokádó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...