Almás diós “majdnemsütésmentes” túrótorta NoCarb rost sütőmix használatával.
A hagyományos, legtöbb túrótorta alsó rétege használ valamilyen szénhidrát gazdag ételt. Például: zabpehely, diétás vagy szénhidrátcsökkentett kekszek, aszaltgyümölcsök. Ebben még ez sincs.
Ez a torta még a nagyon szigorú szénhidrátmentes diétákba is beleillik.
A túrót egyébként arra érzékenyek, vagy a diétájukból kizárók ToTuval is helyettesíthetik.
A tortához valók:
Alsó réteg:
Ezeket összegyúrjuk és egy torta forma aljába lapítgatva 180 fokos sütőbe helyezzük és ott 20 percig sütjük.
A krémhez valók:
- 250gr 0,2% zsírtartalmú túró (Aldi)
- 250gr light mascarpone (Aldi)
- 3 evőkanál NoCarb konjak liszt
- fél citrom leve
A krémhez valókat kikeverjük és a kisült, kihűlt torta aljára kenjük, mehet is a hűtőbe.
Egy lapos tálba kifacsarjuk a másik fele citrom levét és egy-két almát vékony szeletekre vágunk, majd a citromlébe áztatjuk őket. Szépen a torta tetejére helyezzük, végül dió darabokkal díszítjük.
Annyira finom volt, hogy aznap el is fogyott.
Majdnem sütésmentes túrótorta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése