2016. március 16., szerda

Majdnem sütésmentes túrótorta

Almás diós “majdnemsütésmentes” túrótorta NoCarb rost sütőmix használatával.


A hagyományos, legtöbb túrótorta alsó rétege használ valamilyen szénhidrát gazdag ételt. Például: zabpehely, diétás vagy szénhidrátcsökkentett kekszek, aszaltgyümölcsök. Ebben még ez sincs.


Ez a torta még a nagyon szigorú szénhidrátmentes diétákba is beleillik.


A túrót egyébként arra érzékenyek, vagy a diétájukból kizárók ToTuval is helyettesíthetik.


A tortához valók:


Alsó réteg:


  • 50gr NoCarb rost sütőmix

  • 1 tojás

  • 30gr eritrit

  • 40gr kókuszolaj olvaszWP_20160306_15_23_43_Protva

Ezeket összegyúrjuk és egy torta forma aljába lapítgatva 180 fokos sütőbe helyezzük és ott 20 percig sütjük.


A krémhez valók:


  • 250gr 0,2% zsírtartalmú túró (Aldi)

  • 250gr light mascarpone (Aldi)

  • 3 evőkanál NoCarb konjak liszt

  • fél citrom leve

A krémhez valókat kikeverjük és a kisült, kihűlt torta aljára kenjük, mehet is a hűtőbe.


Egy lapos tálba kifacsarjuk a másik fele citrom levét és egy-két almát vékony szeletekre vágunk, majd a citromlébe áztatjuk őket. Szépen a torta tetejére helyezzük, végül dió darabokkal díszítjük.


Annyira finom volt, hogy aznap el is fogyott.



Majdnem sütésmentes túrótorta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...