Húsvéti recept – sorozat első része a clean-marcipán tojások.
Ebből nagyon sokat lehet készíteni, a hűtőben tudod tárolni, és mindig van egy falatnyi finomság kéznél, így biztos nem nyúlsz a bocis lila-fehér csoki marcipánokhoz, ami talán meg sem közelíti a mandula valódiságát.
Ez azonban tiszta mandulából készült.
Hozzávalók:
- 100gr tisztított mandula darálva (én mandula szeleteket vettem és daráltam le mákdarálóval)
- 60ml kókusztej
- 30gr stevia-eritrit
- 13gr kókuszliszt
- 20gr kókuszzsír
A tejet a kókuszzsírral felolvasztjuk, melegítjük, elkeverjük benne az édesítőt és hozzá keverjük a mandulát, és a kókuszlisztet. Kézzel gyúrható állagot kell kapjunk, ha még túl ragacsos, akkor még egy kis kókuszlisztet tehetsz hozzá.
Kis kávés kanál segítségével formázz belőle tojásokat és vond be kókuszzsír+kakaópor+eritrit kombinációjával.
Valódi marcipán íz, valódi marcipánból!
Marcipán tojások
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése