Ilyeneket szoktam vasárnaponként csinálni.
“Mindenmentes” Zeller-Répa-krémleves pirított magokkal
Valóban, ez tényleg csak zeller és répa.
Így készítettem: a zellert és a répát apró kockákra vágtam, megfőztem, a levet néha pótoltam rajta és hagytam totál megfőni. Aztán elővettem a botmixeremet és teljesen pépesre turmixoltam. Fűszereztem, egy kis himalája sóval, fehérborssal és szerencsendióval.
A magokat közben egy serpenyőn kókuszzsíron megpirítottam és ezzel kínáltam.
A gyerekek ropival ették.
Édesburgonya héjában, jégsaláta és sajtos baconos csirkemell
A csirkemelleket elfeleztem, egybehagytam és a közepébe szúrtam a kést, utat vágva a sajt hasábnak. Ebbe a vágatba beletoltam a sajt-hasábot és baconba tekertem. Sütőzacskóba helyeztem egymás mellé őket. Az édesburgonyákat lemostam és alufóliába tekerve tettem ugyanabba a tepsibe a sütőzacskós csirkék mellé. Egy órát hagytam a sütőben.
Az ebédet 10.30 kor kezdtem el készíteni, minden készült magától. 12.00-kor lehetett teríteni.
Míg a hús sült, gyorsan egy tortát is készítettem, de ezt a következő bejegyzésben olvashatod majd.
Menü
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése