A próbaverziót 10 perces piskótából készítettem.
kb. 20 cm-es mikrózható tálhoz:
- 1 tojás felverve
- 1ek olivaolaj (vagy kókuszolaj, vagy olvasztott vaj)
- 2 ek víz
- 1 ek eritrit
- 1 kk sütőpor vagy szódabikarbóna
- 20gr NoCarb rost sütőmix
Ezt két kis tálba csináld meg, mindkettőbe ezt keverd el.
A fehérhez egy evőkanál vaníliás protein port, a barnához egy kávéskanál holland kakaóport tettem.
Mikrózás külön-külön 600-800W, 40mp, majd pihi 10mp, utána 40mp újra, aztán a másik tál ugyanez.
Kifordítod, kihűtöd és felvágod csíkokra. Majd most jön a gyerek-játék, hogy két csíkos formát kell összerakni belőle.
Krémek:
Az egyik a rózsaszín krém:
3-4 db eper aprókockákra vágra, mikróban 30 mp-ig melegítettem, utána villával összetörtem és 2 evőkanál mascarpone sajtot tettem hozzá. Ment még bele 1 kk. konjak liszt is. Ott hagytam, míg a piskóta hűlt.
A barna krém:
- 2-3 ek. mascarpone,
- 1 ek eritrit és
- 1 tk holland kakaópor kikevertem.
Kenegetés a hagyományos módon:
Egy fehér piskóta – krém – egy barna piskóta – krém és így tovább.
Máz:
- 40gr kókuszzsír olvasztva
- 1 ek kakaópor
- 2 ek eritrit
- 1 ek tejszín
Kikevertem, bevontam és mehet a hűtőbe másnapig. Utána lehet szeletelni. A szeletelésnél figyelj oda, hogy ferdén vágd, mert csak akkor lesz ilyen csíkos a szeleted.
Persze lehet őzgerincben is csinálni, akkor használd a normál rost mix zacskóján lévő piskóta receptet. Süss két őzgerincet és készíts több krémet. Jó étvágyat!
NoCarb méteres kalács
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése