2016. április 14., csütörtök

Bébi tápszer vs. Protein ital

Adok-e a gyerekemnek protein italt?


Miért ne adnék?


Nézzük mi az, amit bébi tápszerként adunk a csecsemőknek.


12966512_10209077943004617_644419548_n


Ezt pedig mi isszuk, mint felnőttek és protein italnak nevezzük.


WP_20160410_14_49_25_Pro


Nem is olyan vészes a különbség, a mienkben valamivel kevesebb trutyi van. Például ez a répce és napraforgóolaj, már az elején, engem totál kiábrándított. Bár, milyen jó, hogy még L-karnitin is van benne. Persze az L-karnitin jótékonyhatása, hogy erősíti a szívizmot. Ez most tényleg csak futólag történő átolvasás alapján. Persze ott a sok finom aminosav és a mindenféle gátlók, melyek a mienkben is benne vannak, hiszen valahogy finom simára és krémesre kell keverednie a dolognak.


Ezzel szemben még mindig nem találom azt a különös összetevőt, ami miatt a legtöbb nő nem akarja, vagy félve fogyasztja a protein italokat, és protein szeleteket. A Balaton szelet mitől jobb?


Ha azt kérném, igyált bébi tápszert biztosan nyugodtabban tennéd, lelkiismeret furdalás nélkül, arra nem is gondolva, hogy talán ettől fogsz hízni csak igazán. A proteintől azért félnek sokan, mert azt hiszik, hogy attól lesznek nagyon nagyok, izmosak, vagy hízni fognak tőle.  A két táblázat alapján én arra tippelnék, hogy a bébi tápszertől hamarabb meghíznának.


És akkor jöhet a tápanyag összetétel része:


tápszer1


WP_20160410_14_49_44_Pro


Egyébként nem vagyok sem  élelmiszer analitikus, sem orvos. Egyszerűen egy anya vagyok, akitől azt kérdeztétek, hogy adok-e a gyereknek a protein italomból. Igen, adok. Amikor pici baba volt szoptattam őt anyatejjel, aztán kapott tápszert is, majd adtam neki gyümölcsöt, zöldséget, húst, ahogy az le volt írva. Most pedig elmondom nekik, hogy a hústól lesznek izmosak.


Nem vagyok dietetikus sem, de ha valaki étkezési tanácsot kér tőlem, és abba leírom, hogy bizony proteint fogyasztani kell, akkor hiába a kiskapus kibúvók meg minden más hátulról jövős kérdés, szerintem ez kell és kész! Aki nem hiszi járjon utána!Bébi tápszer vs. Protein ital

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...