Eper szezon kezdetén és a NoCarb rizstészta túltengésemben mi mást is készíthettem volna, mint egy epres tejberizses szeletet.
Alapja:
- 45gr NoCarb rostmix
- 30gr citromos joghurtos protein
- 2 tojás
- fél csomag sütőpor
- 1 tk NoCarb édesítő
- 30gr margarin olvasztva
- 0,5dl víz
Ezt 20 perc alatt megsütöttem, majd kitettem a teraszra hűteni, mert most (vasárnap, 10 fok!) hideg van.
Addig elkészítettem a krémet:
- 1 csomag NoCarb rizstészta leöblítve
- 250gr rögös túró
- 50gr light mascarpone
- 1 tojás (nem teljesen egész, más süti lekenéséből maradt és beletettem)
- 30gr citromos joghurtos protein
- 1 tk NoCarb konjak liszt
- 1 tk NoCarb édesítő
Ezt a kihűlt tésztára tettem, majd a tetejére negyedbe vágott epreket tettem és kicsit a krémbe nyomkodtam. Visszaraktam a hidegre.
Elkészítettem a csokimázat is:
- 30gr margarin olvasztva
- 1 kk NoCarb édesítő
- 1 ek kakaópor
Kikevertem és rácsurgattam a hideg süteményre.
10 szeletre vágva, körülbelül ezt eszed meg: kcal: 126 fehérje: 10.63 szénhidrát: 2.92 zsír: 7.78
Jó étvágyat!
NoCarb termékek rendelése: www.szenhidratmentesteszta.hu
Epres tejberizses szelet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése