2016. május 16., hétfő

Szálkásítás Anyu módra

Hogy is kellene ezt csinálni?


El kell dönteni először is, hogy AKAROD!


Ha ez megvan, akkor NEM SZABAD FELADNI!


És ha már így belejöttél, akkor VÉGIG KELL CSINÁLNI!


MOZGÁS


pihenjNálam a TABATA és az INTERVALL kardió edzések válnak be, természetesen a súlyzós edzések mellett.

Nagyon jó, hiszen ha a súlyzós edzés előtt kardiózol, akkor tutti fáradt lesz minden porcikád és utána már nem megy maximumom a súlyzós. Tehát ezt követően, vagy más időpontban kell végezni. Feltételezem, hogy anyukaként örülsz, hogy élsz, tehát csináljuk a lehető legrövidebb idő alatt az egészet. Na, így kell 60 percben mindent letudni: Bemelegítés – majd súlyzós edzés intenzíven 40 perc alatt, kevés pihenő időkkel, 4 szuperszett bizony teljesen elég. Az izmokat bukásig gyúrd meg és haladj tovább. Tabata és intervall edzés 20 percben: 3db 4 perces szettet alkotunk. Ehhez 4 vagy 8 gyakorlatot kell kitalálnod, melyeket úgy végzel, hogy (8 gyaki esetén 4 alsó – 4 felső): Felsőtest 20mp intenzíven, majd 10mp pihenő (gyaloglás helyben), aztán alsótest gyaki 20mp intenzíven és 10mp pihi. Ezt négyszer megcsinálod és 1 perc pihenő. Utána jöhet a következő párosítás.


spiderman

spiderman





Gyakorlatok például:

1. Guggolásból felugrás – széles terpeszes kitartott guggolásban oldalemelés kézi súlyzóval (ha nincs, akkor másfél literes teli palack)

2. Női fekvőtámasz – Korcsolyázó szökkelés

3. Serleg guggolás – négy ütemű fekvőtámasz

4. Taposás boxolva (karok végig az arcod előtt) – Spiderman (tenyér támaszban a térdedet a könyök irányába húzod)





ÉTKEZÉS


Naponta legalább három étkezésed tartalmazzon fehérjét. A fehérje fogyasztás kulcsszerepet játszik a zsírégetésben. Reggelire, ebédre, vacsorára egy tenyérnyi fehérjének lennie kell a tányérodon. Elsősorban tojásfehérje, csirkemell, hal.  Ezt úgy tudod a legjobban megoldani, ha a reggeli 5-6 fehérjéből rántotta 2 sárgájával sok zöldséggel, ebédre csirke és párolt zöldség magas rossttartalommal, vacsorára pedig tonhal salátával és tojással. Fehérje források még: túró, görög joghurt, tengergyümölcsei, vadhúsok.


vacsoraZöldségek, azért hívjuk őket zöldségeknek, mert zöldek. Részesítsd előnyben a zöld színű zöldségeket: brokkoli, zöldhüvelyű zöldbab, saláta, uborka, spenót, spárga, ezek a jó szénhidrátok, hiszen rosttartalmuk is jó magas.


Edzés utáni turmix! Nehogy már kihagyd! Nem, ez nem tömegnövelő, nem ettől nem lesz semmi bajod. Ez kell a testednek, ha kimarad nagy esélyt adsz magadnak arra, hogy a szükséges energiát a tested a meglévő izomzatodból nyúlja le és ne a felesleges zsírból. Fogyasztása javasolt azonnal, még az öltözőben. A legfinomabb szerintem a Best Body Nutrition Premium Pro fehérjéje. (rendelésedből 5% kedvezményt kapsz, ha a mozduljanyu kódot használod)


Keményítőket edzés utáni étkezéshez! Igen, kell ez is, az édesburgonya, a köles, a bulgur, a barna rizs, a quinoa, a zabpehely, mind-mind ehető rostban gazdag szénhidrátok a diétád során. Ezeket az ételeket az edzés utáni turmixot követően 30-40 percen belül fogyaszd el. Én úgy csinálom, hogy a turmixot az öltőzőben gyorsan megiszom, majd zuhany, átöltözés, pakolás és kaja melegítés. Aztán indulok tovább, mert ha nem így teszem, akkor tutti, hogy elcsúszom időben.


Nassolás, minimális. Ha mégis, akkor inkább maradjunk az olajos magvaknál illetve a mozarella sajtocskánál. Nekem a nassolás a NoCarb pudingja, hiszen alig tartalmaz kalóriát, nincs szénhidrát és minimális a zsírtartalma, ebbe esetleg egy kis kókuszreszeléket, diót, mogyorót teszek és kész a nasim.


goodwillVitaminokat se hagyd ki, hiszen a diéta szükséges része. Javaslom a krómot a vércukorszint ingadozás ellen. Az omega 3 zsírsavakat és a multivitamint. Ezek a legfontosabbak szerintem. Minden más zsírégető nem szükséges. Kedvenc vitamin családom a Goodwill Pharma, mert itt a gyerekek számára is meg tudom rendelni a kálciumot, és a C-vitamint. Nálunk Dománnak pont most jönnek az új fogai, így a kalcium alap vitamin mindennap.


Ezt az elvet tovább fejlesztheted úgy, hogy a keményítőket csökkented és hamarosan eljutsz oda, hogy nincs nassolás, és nincs keményítő, azonban a zsírokat és a rostos zöldségeket részesíted előnyben. Ezzel az elvvel sikerülni fog! Ne feledd hozzá a mozgást!



Étrendet találsz még itt:  Edd le a hasad! 




NoCarb termékek rendelése: www.szenhidratmentesteszta.hu

Protein, és egyéb táplálék-kiegészítők rendelése: www.best-body-nutrition.hu kód az 5% kedvezményedért: mozduljanyu

A Goodwill Pharma termékeit itt tudjátok megvásárolni: http://www.goodwill.hu/




Szálkásítás Anyu módra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...