2016. május 16., hétfő

Szülés után 2. rész - szoptatás alatt

Az előzőek:


Terhességre készülve


Terhesség alatt


Szülés után 1. rész


Most pedig nézzük meg, hogy mit történik velünk azután a bizonyos 6 hét után, amikor elmegyünk az orvoshoz kontroll vizsgálatra. Ezt remélem mindenki meg is teszi és boldog mosollyal az arcán jön ki a rendelőből, mert minden rendben van.


Kezdjük el a változást!Fitness in carrier


Ha már most bevezeted a szokásaid, a napi rendedbe az ÉN-IDŐT, akkor később sem okoz majd gondot, időt szakítani magadra.


Tudnod kell, hogy a magadra szánt idő nagyon fontos. Ha te kiegyensúlyozott, pihent és egészséges vagy, akkor a baba is az lesz. Nagyon sok múlik rajtad! Tudom, hogy nem könnyű, de AKARNOD KELL! Sokkal rosszabb lesz, ha lebetegszel, vagy kimerülsz és akkor majd azért kényszerülsz pihenésre, mert nem bírod tovább. Akkor nem tudod majd ellátni a picit sem, apáról és a nagyiról pedig nem lehet minden bőrt lehúzni. Persze rólad sem, így kérlek vegyél egy szuper asztali naptárt, ami órákra van beosztva és tedd ki a konyhába, vagy a nappaliba, ahol jól látod. Vegyél magadnak egy kedvenc színű tollat és satírozz be mindennap egy fél órát magadnak. Ez az idő a te időd. Ha ügyes vagy, akkor ez az idő hamarosan átmegy majd egy egész órába, és később pedig másfél órába.gyermek


Fontos! Az ÉNIDŐM nem egyenlő a takarítással, a főzéssel, a mosógép ki-bepakolással. Az ÉNIDŐM-et használd olyasmire, amitől feltöltődsz vagy pihensz. Ez mindenkinek más! Nekem a feltöltődés egy jó torna, mozgás, gyaloglás. A pihenés pedig egy finom, illatos tea a teraszon feltett lábakkal, zenehallgatással.


Apropó mozgás!


Szóval nézzük csak, lehet, hogy neked az a jobb IDŐBEN, hogy


  • a babával együtt tornázol, vagy elvan, nézelődik melletted, míg te a youtube csatornán keresel egy alakformáló tornát magadnak

  • a babával együtt tornázol, úgy, hogy őt nehezéknek használod. Ehhez szintén a youtube-on találsz baba-mama torna videókat, mi is csináltunk már egyet:



  • a baba alvás idejében mozogsz, úgy, hogy őt kitolod a babakocsiban levegőzni és te kocogsz a sportpályán, míg ő csendesen alszik a pálya egyik csücskében, így levegőn vagytok és az idő hasznosan telik, itt egy videó, hogy milyen gyakorlatokat tudsz egy padnál elvégezni, akár kocogás után, akár csak önmagában:



  • a baba alvás idejében otthon youtube-ról keresett alakformáló tornával, vagy egy TRX-hez hasonló kötéllel. Ezt a kötelet már többször lehet a LIDL-ben is kapni 3000 Ft körüli áron. Nagyon szeretem, mert bárhova magammal tudom vinni. A lényeg, hogy a gyakorlatokat jól kell végezni, az ezzel kapcsolatos videókat alaposan nézd végig, majd utána kezdj hozzá. Videó tőlem:



  • a baba alvás idejében babakocsis kocogással, vagy babakocsis ütemes gyaloglással, babakocsis gyakorlatokkal

Javaslom, hogy ha szétnyílt hasizmod van, mert ez egyébként gyakori és sokan fel sem ismerik, menj el egy Love Your Belly tanácsadásra. Az ország több pontján is van ilyen. Megmutatják neked a speciális hasizom gyakorlatokat, melyekkel helyrehozható a hasizmod. Ez azért fontos, hogy a későbbiekben elkerülhető legyen a rossz testtartásod, az ebből adódó fájdalmaid.


Étkezésedről:

Mint már az előző részben is írtam, a diéta nem javasolt, azonban a minőségi ételeket keresd a boltban. Kerüld a cukrot és a fehérlisztes ételeket, ne is szokj vissza a kávéra, ha már leszoktál róla.

ELŐRE TERVEZÉS! Tudnod kell, hogy te és a baba mit fogtok enni holnap. Tervezz, vásárolj úgy, hogy tudod mit fogsz főzni belőle.

Javaslom ezeket olvasd el és ezek alapján már össze tudsz rakni magadnak egy komplett étkezést.



top-10-reasons-moms-should-exerciseA hozzátáplálásról röviden, hiszen nem vagyok sem gyerekorvos, sem védőnő, de ezt csinálnám, ha újra kezdeném:


Kerülném a sok édesízű ételt, mert a gyerekek az ízhez szoknak hozzá. Nem adnék babapiskótát rágcsálni, nem adnék kiflit rágcsálni. Csupa glutén az egész, és még igazából semmit nem kapott a gyerek az anyatejen kívül  és már a gluténos bigyókat tömjük belé. Ezeket tutti kihagynám. Ragaszkodni kell az etetési időhöz. Szervezd úgy, hogy etetésre mindig legyen nálad kisdobozban ételke neki is, ami nem kifli és piskóta, hanem normális étel. Ha mást nem is, akkor vigyél magaddal egy üveg bébiitalt, de ne tömj bele sajtos pogit, kiflit és egyéb okosságokat. Ez nagyon egyszerű lesz, hiszen te is zöldséget fogyasztasz hússal, Egy adag zöldséget vihetsz neki is, botmixerrel pépesítve.


Ne felejtsd el, hogy az elején már írtam, ezt neked AKARNOD kell, ne akkor kezdj el időt szánni magadra, amikor már késő és MUSZÁJ lesz!



NoCarb termékek rendelése: www.szenhidratmentesteszta.hu


Protein, és egyéb táplálék-kiegészítők rendelése: www.best-body-nutrition.hu kód az 5% kedvezményedért: mozduljanyu


Vitaminok: www.goodwill.hu





 


 



Szülés után 2. rész - szoptatás alatt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...