2016. május 13., péntek

Változz Anyu! - amikor beteg a család

Sziasztok! A Változz Anyu programunk előző részeit itt olvashatjátok:


0. Bevezető / 1. hét / 2. hét / 3.hét / 4.hét / 5.hét


PhototasticCollage-2016-05-14-08-43-01Ez pedig már a 6. hét. Eddigiekben olvashattatok már Anita étkezéséről, edzéséről, az első hónap eredményeiről, ami azért lelkesíti az embert valljuk be. Most azonban kicsit csökkent az energia szint. A család belemászott egy taknyos-köhögős vírusba. Olvassátok el, mire jó, ha az ember életmódot vált és vitaminokat is fogyaszt.


Anita tollából:  A héten az időjárás nem igazán engedett kimozdulni a 4 fal közül. Ráadásul mindkét porontyom köhögős takonykórban szenved. Bónuszként, a hét második felére az apukájuk is kidőlt. Anyai teendőim így mindent felülírtak: orrszívás, tea főzés, simizgetés, kényeztetés, legózás, mesézés. A helyzet még mindig nem rózsás és anya energia szintje veszélyesen csökken, de tartom a családban a lelket.


A sok mozgás, az egészséges ételek és a rendszeresen pótolt vitaminok nem engedik legyűrni a szervezetemet.mézga Mennyire mindenre jó, ha az ember életmódot vált, ugye? Egy kiadós alvást nem utasítanék el szó se róla, de most nem annak van itt az ideje.


Az az egy edzés, amire csütörtökön eljutottam Sacihoz felpörgetett. Mondtam neki, hogy úgy érzem, ha nem mozgok, akkor nincs is értelme a diétának és csak dagadok, mint Mézga Aladár a csodabogyóktól.


Persze, ha az étkezés rendben van, akkor szó sincs dagadásról, de a heti 3-4-szeri mozgás mára már alapvető szükségletemmé vált. Nem is kellett hozzá sok csak pár hét.


Jövő héten újra bevetem magam a mozgó anyuk közé és továbbra sem lesz megállás!


Azért Anita nem csak ezt csinálta a héten. Ugyanis ő a helyi Baba-Mama Klub részére szervezett egy szuper Egészségnapot, ahova a környék szakemberi tartottak előadásokat, ismertetőket az anyukáknak. Logopédus, látszerész, gyógytornász, természetgyógyász, ortopédus, baba-mama jóga oktató és még sokan mások, köztük jómagam is részt vettünk ezen a szuper délelőttön. Az anyukák sok hasznos információhoz jutottak, köszönhetően Anitának és szervezőkészségének.


13219645_1163718923660047_907852914_nElőfordulnak az ilyen hetek. Azt gondolom, hogy ha mi anyaként életmódot váltunk, akkor az energia szintünket a megszokottnál feljebb tudjuk tolni, így ilyen betegeskedő gyerekek mellett bőven jut erőnk ellátni őket. Mire jó az életmódváltás? Megváltoztat téged! Magasabb energiaszint, természetesen jól összerakott étrend és edzés mellett. Sokkal több mosolygás a tükörnek. Megelégedettség magaddal szemben. Több irigykedő pillantás. Kevésbé fájó izületek, hiszen az edzések során ezeket mozgatjuk “gyógyítjuk” és sokkal könnyebben megy a mozgás. Mi kell ehhez? AKARNI KELL!


Amikor Anita elmesélte Mézga Aladár esetét nekem, akkor rászóltam, hogy nem gondolhat erre! Arra kell gondolnia, hogy jól vagyok, jól érzem magam, hiszen finomakat eszem, és jól laktam, nem vagyok éhes, jól nézek ki, de azért jó lenne, ha el tudnék menni edzeni. Ugyanis, minden oké volt vele, csupán hiányzott neki a mozgás. Látod? A pár hét után máris milyen érzéseket vált ki belőle a mozgás-hiány? Csodás, hogy ezt elértük, de arra nem szabad gondolni, hogy meg fogok hízni, mert nem tudok edzésre menni, mert befolyásolod vele a gondolkodásodat.


A csütörtöki VID FIT edzésről röviden: Intervall-gyilok elnevezéssel 40mp intenzív mozgás, majd 10mp pihenő négyszer egymás után, ezt követően egy perc teljes pihenés és az egész kör még háromszor! Szóval egy 15 perces bemelegítést követően jött egy durva 20 perces intervall, majd a Love Your Belly kurzuson elsajátított módon 5-8 perc hasizom gyakorlat, három féle három körben.  Nyújtás és a jól megérdemelt pihenés. 13177587_260399224309835_8886950050835865788_n


Gyakorlatok az intervallban:


  • Magasított step padra lépegetés váltott lábbal, 2kg-os kézi súlyzóval vállból nyomással

  • Magasított step padra oldalról lépegetés, majd másik oldalon lelépés és vissza 2kg-os kézi súlyzóval oldalemelésekkel

  • Közepesen magas plio (zsámoly) -ról hátra kitörés váltott lábbal

  • Alacsony step padon tenyértámasszal has alatt térd behúzás keresztbe

 


Egy napi étkezése:


20160513NoCarb termékekről már sokat írtam, de Anita immáron egy hónapja használja őket, azt mondja, hogy kedvence a tészta bármilyen formában, hiszen közel nulla kalória és csak a feltéttel kell számolni. Arról nem is beszélve, hogy nagyon jól lakik tőle. Minden mentes, és számára is fontos, hogy tisztában legyen azzal, mit is eszik. Biztos benne, hogy az ázsiai országból érkező termék több vizsgálaton is átesik mire az asztalára kerül. Ugyanígy van a Daramixszel és a Sütőmixszel is, amiből finomságokat készít. A hétvégén házon kívüli teendői lesznek, de megbeszéltük, hogy használja a Sütőmixet és készítsen magának zsemlét, amiket finom husival megtöltve vihet magával. A legjobb és legegyszerűbb megoldás. A NoCarb termékekről itt olvashatsz többet, és rendelhetsz ezen az oldalon.


A vitaminokat, a finom edzés során iható low carb szörpöt, a proteint pedig a BEST BODY NUTRITION biztosítja Anita számára. A szörp magas vitamin és ásványi anyagtartalommal a low carb drink. A proteineket itt tudod válogatni. A Best Body Nutrition 5% kedvezményt biztosít neked, ha tőlük rendelve a mozduljanyu kuponkódot használod.


Anita oldalán követheted naponta az eseményeket.


Ha szeretnéd kipróbálni gyilok-edzéseimet, akkor a VIDFit Sportcentrum oldalán kövesd az órarendet.


 


 



Változz Anyu! - amikor beteg a család

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...