2016. május 27., péntek

Változz Anyu! - kar ügy

Végre gyógyulgat Anitáéknál mindenki. Ő még mindig jól van. Én teszem csak tönkre az edzések során. De a jóleső fáradtság újra tölti és jön és küzd és hajtja. Lassan elérem azt, hogy ordítani fog a súly felnyomása közben az utolsó ismétléseknél. Ez már majdnem megvolt!


13244671_268648470151577_1368954757963108033_nNézzük mit ír az elmúlt hétről:


Majdnem teljesen visszatértünk a normál kerékvágásba családilag. Gyerekek egészségesek – pipa, apa még nem de alakul, én továbbra is kicsattanok. Ergo mehettem edzeni: Hétfőn, szerdán közösen gurultunk és futkároztunk. Nagy meleg volt már, víz és naptej nélkül már egy lépést sem szabad tenni.


Nagyon szeretek Pankávak futni és kondizni, ezért hiányzik, ha nem kísér el a terembe. Mosolyog, gagyarászik és ez erőt ad 3-4. körökre J Szimpla önzésből viszont a héten az edzésidőket nélkülem, töltötte, így Sacinak nem kellett visszafognia magát egyik közös napunkon sem. Nem is tette. Újítottunk: miszerint a heti 3 futkározás mellé, ő kétszer cserébe jól megdolgozza a karjaimat, vállakat, felsőtestet. Imádom ezért.


Mindenkinek van mumusa, amit annyira utál magán. Nos, nekem felkar a mumus. „Konyhásnéni” karjaim vannak, nincs mit ezen szépíteni. A „bingo wings” állítólag a bingózó öreg nénik után kapta a frappáns nevét, akik bingó feletti örömükben integettek és mellé lebegtették a megereszkedett karjaikat. Vicces a sztori, viszont én sírni tudnék a látványtól. Tehát a héten súlyok jöttek-mentek váltakozó nehézséggel, nem kis maradandó nyomot hagyva magunk után másnap.


Gyúrunk ezerrel, faragjuk a centiket és a kilókat. Saci még többet akar, hajt, űz, figyeli a kajálásaimat, hogy ne csak a melegtől olvadjanak rólam a kilók. Én örömmel teljesítem a lehetetlennek tűnő kéréseit, mert tudom, hogy úgysem azok.


Hogy lehetetlennek tűnnek-e a kéréseim? Ááá, dehogy, csak első hallásra. Ez most neki hirtelen sok volt. Többet vártam volna ettől a hónaptól, de beláttam, hogy a betegeskedő család sok energiáját elvitte, örülök, hogy ő egészséges maradt. Amit én annak tudok be, hogy Anita az életmódváltással jó úton halad, az energiaszintje magasan van, hiszen a két pici gyermek és a férj ápolása nem kis feladat úgy, hogy ő megúszta. Energiaszintje oly magas, hogy a héten a két súlyzós edzés már igencsak durvázósra sikeredett. Nem kímélem, hajtom, hajtom, hajtom.



Keddi napon azonos súlyokkal közepes ismétlésszámmal négy sorozatos csak felsőtest gyakorlatok voltak, melynek másnapra megjött a fájdalma, ezt kifutotta magából és csütörtökön újra dolgoztunk. Váltott súlyokkal, váltott ismétlésszámokkal bukásig dolgoztattuk a kar, váll izmait. Bő fél óra súlyzós edzés után még nem hagytam annyiban, rádobtam egy 10-15 perces tabata edzést. A végén – őszintén! – sajnáltam! De ez kell! Higyjétek el, ha nem lépitek át a határt, hanem úgy pont jól érzitek magatokat az edzésen, az nem elég! Annak nem lesz eredménye!



Anitának nem engedem, hogy elveszítse a reményt. Ebben a hónapban szintén testpontonként 1-1 cm ment le, így már a projekt kezdetétől 2 cm vékonyodás és összesen 3,5kg súlyvesztésnél tartunk. 60kg


A súlyvesztésről röviden! Hidd el, hogy nem a kiló számít, mert az edzések hatására az izmok fejlődésnek indulnak, ami súlygyarapodást eredményezhet, így a fogyást a változást inkább centiben és a tükörben látottak alapján jobb megítélni. Azonban én ennél több súlyvesztést kérek még mindig Anitától. Most, hogy már egészségnek örvendünk és az elmúlt hónap fele a betegségekkel telt, a következő mérést két hét múlva fogom tőle kérni.


A karja? Igen, még ilyen, de ez is változni fog. Van remény Anita, ne add fel! Nem ígérem, hogy jövő hónapban, de hidd el, hogy hónapról hónapra szebb és másabb lesz.


1619199_784655231564499_2017702871_nAzt is tudnotok kell, hogy Anita élhető életmódot folytat. Olyan étrendet, és olyan edzéseket csinál, amit bármelyik másik anyuka is különösebb gond nélkül végre tud hajtani. Nem versenydiéta, nem egyhangú diéta. Változatos étrend, változatos ételek, kényelmes időbeosztás. Mérnie kell, írnia kell, számolnia kell, terveznie kell! De a régi gondolkodással nem lehet új testet alakítani. Az új testhez kell egy új gondolkodás, új rendszer, új életmód. Meg kell változni belül is, hogy a külső változzon!


Gondolkodj pozitívan! Mosolyogj sokat! És szánj a pozitív gondolkodásra mindennap pár percet!


Anita mindennapjait itt követheted.


Anita által fogyasztott proteint itt rendelheted (mozduljanyu kuponkóddal 5% kedvezményt kapsz). Anita tésztáit a NoCarb Noodle biztosítja. Az edzéseinket itt tudod megnézni és gyere el te is egy jó tabata edzésre, a leg-zsírgyilkosabb és a legrövidebb edzés, ami létezik.


 



Változz Anyu! - kar ügy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...