2016. június 18., szombat

Változz Anyu! - Vakációóó!

bevásárlásEljött a vakáció első napja, így az egy piciből, lett egy pici és egy kicsi. Panna otthon Nagypapával, Peti viszont ismerkedik a fitnesz terem világával. Hol egy focista volt a tornateremben és tanult a magyar focistáktól egy pár cselt, hol épp anyának szolgált szuper és testhez álló nehezékként.


Anitával edzések mellett, edzések előtt, edzések után sokat beszélgetünk, hogy mentálisan is tartsam benne a lelkesedést, a motivációt, hogy érezze jó úton halad.


Szerencsére vannak rég nem látott ismerősei, rokonai messze vidéken, és boldogan könyvelte el az elismerő szavakat. A rokonság szerint már 6-8 kilót fogyott, pedig nem is :) csupán 2-3kg-t, de centiben és testösszetételben sokkal jobb a helyzet.


No, de eljött a vakáció, egyre több ismerőssel fog találkozni, sőt még a fürdőruha is előkerül, hiszen a hétvégén is egy szuper pihenés vár rá családostul. Apropó visszatérve a vakációra, Anita e heti témája a gyerekkel vagy nélküle jobb az edzés.


Gyerekkel vagy nélküle.


Anyaként eszembe sem jutna az utóbbi kijelentés. Bármit, mindent gyerekkel jó csinálni szerintem. Próbáltam és űzöm a gyerekes sportokat, ideje hát egy listának, milyen is velük illetve nélkülük sportolni.


Gyerekkel:futiPeti


  • Nem kell bébiszittert fizetni

  • Az egyszerűbb gyakorlatok közösen végezhetőek a vagy használhatod élősúlynak.

  • Szuper érzés mikor ő számolja, hogy hány van még hátra egy-egy bitang erős sorozatból.

  • A gyerek kitűnő figyelemelterelő. Ránézel, ellágyul a szíved és már nem is fáj annyira a 19.kitörés.

  • Észrevétlenül tanulja meg, hogy anya sportol, tornázik vagy fut és ez természetes lesz neki is.

  • Nincs elvesztegetett, külön töltött idő.

  • Edzőtermen túl, a futás és a hordozó tornák kitűnően alkalmasak altatásra.

  • Ha gyerekkel sportolsz mindenki sokkal kedvesebb veled.

  • A teremben a kicsiket mindenki szereti és dajkálni akarja.

  • Edzés előtt 2 táskát pakolsz tele cuccokkal, plusz nasi, pelus, játékok neki és a saját edzős dolgaid.

  • Edzőruhát már otthon magadra kapod, mert a teremben nem tudod megoldani a nyugodt öltözést.

  • Ha rossz napja a 30. perc után ordítani fog, hogy „- Annnyyaaa menjünk haza!”

  • Edzés után nincs idő fürdeni, rohantok haza, hogy egyen és letehesd aludni. Persze az élményektől már hazafelé beájul. Ha mégsem alszik el, akkor előfordul, hogy órák múlva is még a büdös edzéscuccodban rohangálsz utána.

 


Gyerek nélkül:


  • Meg kell oldani a felügyeletet. Ha van segítség akkor sima ügy, ha nincs akkor drága mulatság.

  • Azt hiszed, ha nélküle sportolsz, akkor teljesen kikapcsolsz, nem foglalkozol semmivel csak magaddal. Valóság: minden gyakorlatsor alatt rá gondolsz, alszik-e, eszik-e, hiányol-e.

  • Van időd edzés végén zuhanyozni, esetleg szoliba menni, meginni egy kávét és csacsogni a teremben. A valóságban persze fürdés után, rohansz haza, hogy újra együtt legyetek.

  • Egy táskával indulsz el és hazafelé még gyorsan be is vásárolhatsz, egyedül.

  • Nem kell extra csokit fizetned a recepciónál, azért mert jól viselkedett.Lehet, hogy melósabb velük mozogni, de nem kevésbé hatékony. Én a szívem mélyén a közös edzésekre szavazok, 1-2 gyerek soha ne jelentsen kifogást senkinek!

Amikor gyerek nélkül jön, próbálom elterelni a gondolatait a picikről, ilyenkor mindenképpen érdekes téma kell, mert különben feleslegesen beszélnék hozzá. Milyen témákról beszélgetünk?


Mindig kevesli a kilóban történő fogyását, pedig annyira szépen alakul. Hihetetlen a dereka, hogy egyre vékonyabb, a hasa már kevésbé lóg, hozzá tenném újra és újra, hogy 7-8 hónapja szült, tehát még hol van a pocak visszahúzódása. Még mindig éjszakázik és szoptat, tehát a kialvatlanság minden tünete látszik rajta, a test védekezik a fáradtság miatt, tehát nehezebben engedi el a felesleget, mert védőpajzsként használja fel.


Kérem, hogy ne álljon mérlegre állandóan, mert a mérleg mutatója sok mindentől függ. A női ciklus is befolyásolja a látott eredményt, ilyenkor lehetnek +0,5 – 1kg-s víz visszatartások. Ha már mérünk, akkor havonta egyszer, a ciklus ugyanazon napján, ugyanott, ugyanabban a ruhában, ugyanabban a napszakban stb. A centizés is így vonatkozik. Nézni kell már mindent! Ezt én például a jegygyűrűmön is érzem. Vannak napok, amikor 13479883_1185116154853657_546429643_nszinte fel sem tudom húzni, és van, amikor leesik. Az előző napi sós étel fogyasztása is vizet fog meg a testben.


Nem kell ezen stresszelni, mert ez is gátolja a fogyást, ha állandóan azon agyalsz, hogy nem fogysz, nem fogysz, akkor bizony ez fog rögzülni és a tested erre reagál. Ha úgy állsz a tükör elé, hogy milyen jó, egyre jobb a testem, mert betartom az étrendet, mert eljárok edzeni, mert pihenek eleget, mert boldog vagyok, és nekem ez jó, sőt jobb is leszek még ennél is, akkor a test e szerint fog változni.


Ezen a héten kedvenc vacsorája: NoCarb lasagne, parmezán sajttal a tetején.


Anita Facebook blogját itt követhetitek.


Edzéseink a szadai VIDFit Sportcentrumban tartjuk, ahol az én csoportos óráimra várlak szeretettel.


A NoCarb tésztákat pedig innen rendelheted meg.


 



Változz Anyu! - Vakációóó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...