2016. augusztus 13., szombat

Kocsis Alexandra út az Arnold Classicra

Ma a Fittmarket Nyugati üzletében jártam, mert kíváncsi voltam rá. Kire? Kocsis Alexandrára, akinek már rengeteg videóját néztük végig a lányokkal, és mi nem csak néztük, de végig is csináltuk.


Igen, ennek a lánynak valóban van farizma! Most ez nem hízelgés, de van sok szép, csinos és vékony hölgy, lány, nő, akiknek nulla fenekük van! Tudjátok mi a titok?


Alexandra miket mesélt?


Sokat eszik, sőt, imád enni. Tudom, hogy régebben a táskájában Nutellás üveget hordot, amihez a kanál is ott volt, ha bármikor szeretne enni belőle, akkor ne legyen akadálya. kocsi a 2


Ma már másfél éve él ennek a sportnak, a testépítésnek. Amit sokan nem szeretnek, mert azok, akik ezt a sportot ügyesen csinálják, azok általában jól néznek ki. Akik pedig jól néznek ki, azokra lehet irigynek lenni és akkor őket már nem is kedvelik. Alexandra is így járt, amikor annak idején a fitneszterembe lépve bemutatkozott az ott edzőknek. Mindenki azt kérdezte tőle, hogy oké-oké, de hány centi vagy? Először csodálkozott, majd rájött, hogy a fitnesz verseny kategória miatt kérdezik. Aki vele egy magassági kategóriában versenyzett az általában kerülte, nem barátkozott vele, aki viszont más kategória, az már bátrabban beszélgetett vele, segített neki.


Szóval miket tudtam még meg? Mit kell tenni a kerek fenék érdekében?


Súlyokat emelgetni! Súlyokat húzni, tolni, felállni vele, lehajolni vele és újra felállni! Edzeni, keményen, úgyhogy azt érezd edzés utáni turmixod fogyasztása közben, hogy igen, ez ma is megérte!


kocsis 4Tisztán étkezni! Alexandra is hasonlóan éli napjait egy ún. off-szezonban, azaz, amikor épp nem verseny előtti 3 hónapban van, mert akkor még ennél is szigorúbb az étrendje. Szóval ő hétfőtől péntekig cleaneating eszik, azaz húst, zöldséget, rizst, fűszerezi, jókat főz, nem sajnálja magától a finom ízeket. Szombaton van egy étkezése, amikor azt eszik, amit szeretne. Imádja a csokit, a nutellát. Halomban áll otthon neki. De egész héten ez az egy alkalom van, amikor megteszi. Tudja, hogy nem fog elúszni, nem fog holnap is enni, nem fog még este is enni. Egyszer verseny után, az első verseny után megcsúszott, és alig bírt leállni, tíz kilót szedett fel, azzal a plusszal kellett a következő versenyre készülnie. Nem volt könnyű! Azóta tudja, hogy ilyet még egyszer nem akar csinálni, nem akar ilyet még egyszer érezni.


Verseny felkészülésnél 150gramm szénhidráttal kezd, majd csökkenti 120grammra, aztán 100grammra, és 75grammnál kezd el szénhidrátot hintáztatni. Ilyenkor heteken át 75-50-25gramm szénhidrát, majd újra 75-50-25gramm. Ez szerepel az étrendben, semmi más, nincs mellé evés. Karácsonykor sem! Szilveszterkor ásványvízzel koccint és időben lefekszik aludni. Fontos a pihenés, hiszen reggel – versenyfelkészüléskor – kardiózni kell indulni éhgyomorral. Nem könnyű! Mindegy, hogy esik, fúj, sötét van még, neki kelni kell és menni kell. Aminosavakkal, zsírégetőkkel, vízzel, fóliával útnak indul és 60 perc emelkedőn gyaloglás várja a fitnesz teremben. Ami segít neki ilyenkor, az a zene, ami motiválja és erőt ad még az utolsó 20 percre is.


Trükk, hogy ne csalj, és mindennap menj el edzeni, hogy legyen CÉL! Ha van cél, akkor ezt a célt a lakás több pontják kis cetlikre elhelyezi. A tavaszi verseny előtt például mindenhova kitette a lakásban, hogy “meg fogom nyerni az Arnold Classicot!” Mert, ha ezt mondod, és erre gondolsz, akkor a testedet irányítod a gondolataiddal! Nagyon jó ötlet! Csináljátok ti is! Írjátok ki, hogy “le fogok fogyni!” “nem eszem félre!”


kocsis 6Tavasszal az Arnold Classic verseny előtt elszakadt a vádlija, lett egy bokasérülése. A versenyt megelőző napig sínben járt. Elveszett az utazás során a bőröndje, még egy fogkeféje sem volt, csak a kézi poggyász benne a verseny cipő és a versenybikini. A gép több órát késett, majdnem lekéste a regisztrációt. Még a bevásárló központba is eljutott, ahol alapvető tisztálkodási szereket és egy váltás ruhát vásárolt magának, de ott is csak azt hallotta, hogy az üzlet 15 perc múlva bezár! Könyörgöm, melyik nő tud ennyi idő alatt tusfürdőt, sampont, balzsamot, fogkefét … vásárolni egy vadidegen bevásárlóközpontban? A verseny napján kölcsön kellett kérni más versenyzőktől a smink felszerelést, a szállodai ágytakarót vitte magával, hogy le tudjon feküdni míg nem szólítják a színpadra, mert neki minden cucca az elveszett bőröndben volt. Sok-sok balszerencse és már maga sem hitte le, amikor két nap múlva a döntőben csak ő állt hátul. Már minden versenyző nevét kimondták, ötödik… , negyedik…, harmadik…, ekkor azt hitte, hogy már biztos szólították, csak ő nem hallotta a nevét. De nem, mondták tovább, második…, első Kocsis Alexandra. Így is megnyerte! Nem hitte el!




Atlétikázott 12 évig, Gokartozott, Jet Skizett, Snowboardozott, majd 2015 év elején jelent meg a fitnesz teremben, azóta pedig:

2015 FitBalance I. hely kocsi a 3

2015 European Championship 9. hely

2015 Magyar Bajnok

2015 IFBB Világkupa I. hely

2015 IFBB World Championships III. hely

2016 Arnold Classic USA I. hely


Most pedig irány az őszi Arnold Classic!


Hajrá Szandi! Nagyon sok sikert!


 


FittMarketWebshop


Kocsis Alexandra IFBB Fitness


Facebook oldalamon még több érdekességet, receptet, edzést, motivációt találsz!


 



 



Kocsis Alexandra út az Arnold Classicra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...