2016. augusztus 30., kedd

Változz Anyu! - étrend neked

Célunk, hogy ne kelljen diétázni, ne kelljen fogyókúrázni, hanem az, hogy megszokjunk és megtanuljunk egy olyan életmódot, ami hosszútávon tartható. A szénhidrát hullámoztatásának az a célja, hogy a tested megzavarjuk azzal, hogy nem mindennap ugyanazt az összetételt kapja. Hosszútávon nem kell majd hullámoztatni, lehet maradni akár a magas, akár a közepes napnál, kinek melyik jön be jobban. Az alacsony napot csak hullámoztatás esetén javaslom, több héten át nem lehet kibírni vele.


vacsoraHasználd a fantáziádat, és segíts a többieknek azzal, hogy ha készítesz valami finomat, akkor megosztod velünk a fotót és a receptet ITT a zárt csoportunkban! Sokat jelent a csoportban lévő anyukáknak, ha elmeséled a Te történetedet, ha már sikerült életmódot váltanod. Köszönjük, hogy velünk vagy!


Nekünk anyáknak nem csak a saját külsőnk miatt kell változni, hanem azért is, hogy a gyermekeinknek példát mutassunk. Lehet, hogy ma még nem akarják megenni a rakott brokkolit, mert nekik a virsli és a bolognai sokkal finomabb, de ha ezt látják tőlünk, akkor hamarosan át fognak szokni maguktól a normál étkezésre. Fontos a magunk egészségi állapota, amit az étkezésünk megváltoztatásával érezni fogunk, hogy javul. Fontos, hogy nagymamaként majd unokáinkkal tudjunk jókat játszani. Kerüljük el a cukorbetegséget és egyéb népbetegségeket. Ezért csináljuk! Nem a kockás has a fontos, hanem az egészséged! Ha te jól vagy otthon, akkor minden simán megy. anya és nő2


Nem célom, hogy boldogtalan legyél, és zugevő! Ha valamiben hiányt szenvedsz, és bizony lesz ilyen, akkor szólj! Hidd el mások is így éreznek a csoportban, mert mindannyian nők, anyák vagyunk, akik nagyon hasonlóan élnek, bármennyire is azt hiszed csak nálatok történnek ilyen-olyan dolgok. Sok-sok anyukával találkoztam már és kiderült, hogy az ő gyereke, az ő férje, az ő élete sokban hasonlít a másik anyukáéhoz. Ezért vagyunk mi itt most egy csoport és ezért megyünk mi most együtt előre a nagybetűs egészséges életmód felé.


Alapok:


Ne cseréld át a napokat. Fontos a napok sorrendje, ne cseréld át a tízórait az uzsonnára. Ami lehetőséged van, az mindössze annyi, hogy ahol több lehetőség közül lehet választani, pl. 100g hús vagy 125g tojásfehérje, ott variálhatsz.


A zabpehelyből létezik gluténmentes verzió is, de ha erre nem vagy érzékeny, akkor nem kell gluténmentes belőle. A rizs, a köles, a bulgur szintén variálható. A termékek mindig nyersen mért állapotban vannak feltűntetve.


Protein: hasznos dolog, nem méreg, nem leszel tőle baromi nagy! Érdemes, mert helyettesíti az édességet is! Ezeket ajánlom!


Vacsora után, ha éhes vagy: mindig ihatsz egy protein turmixot egy teáskanálnyi mogyoróvajjal! Kérlek ne csinálj olyat, hogy este hat után már nem eszel! Ha éhes vagy, egyél! Főleg, ha 6-7 körül vacsorázol, de csak 5 óra múlva mész aludni, akkor még 9 körül simán mehetne egy kisebb étkezés.saláta


Folyadék: Napi 3 liter ásványvíz kell! Ebből lehet egy liter gyümölcs tea, ízesítés nélkül, de ne variálj! Nincs Fanta Zero se!


Édesítő: Stevia, eritrit, maltitolt.


Zöldség: spenót, retek, uborka, jégsaláta, zöldhüvelyű zöldbab, brokkoli, karfiol, paprika, hagymaWP_20160409_10_34_21_Pro


Hús: kockázva, csíkozva, darálva, szeletben. Sülve, párolva, grillezve, de nem rántva!!! és csak kókuszzsíron, vagy nullás olajsprayn. 


Ízesítések: ne használj kész fűszerkeverékeket! Zöldfűszerekkel ízesíts a húst, a zöldséget, a salátát. Használj sütéshez kókuszzsírt. Salátára olivaolajat, balzsamecetet és fűszereket! Ne egyél sótlanul, mert nem finom! Sózz minimálisan himalája sóval!


Ritkán kiegészítheted az étkezésedet sajtokkal : kecskesajt, mozarella, cheddar (ezekkel a hús-zöldség kombót lehet tunningolni), akár az egy egész tojás helyett is használhatod kb. 30g sajt = 1 tojás


Kiegészítők: fahéj, kókuszreszelék, minimális aszalvány (csak magas napokon), chia mag.


NoCarb termékcsalád: Mivel a NoCarb Noodle tészták szinte nulla kalóriát tartalmaznak, tulajdonképpen tekinthetjük szénhidrátmentesnek, fehérjét és zsír sem tartalmaznak, így ehető bármikor, bármelyik étkezésed mellé. Használhatod arra, hogy feltunningolsz vele egy túrós varocsát (túrós tészta) vagy az ebédnél, amikor nincs más köreted, akkor lehet a csirkét picit paprikásan fűszerezni, és mellé tésztát enni (paprikás csirke tésztával). Lehet zöldséggel, tojással és hússal (vacsora) rakottasan készíteni, vagy tojásos tésztát is tudsz belőle csinálni. Itt megint a háziasszony, konyhatündér oldaladra van szükség.1619199_784655231564499_2017702871_n


Mérleg: azért írok mérni való ételeket, hogy megtanuld. Természetesen pár hét után tudni fogod, hogy miből mennyi az annyi, amit megehetsz. Rá fog állni a tested, a gyomrod a rendszerre és a mennyiségre. Nem is fogsz tudni többet enni, és a kevéssel nem fogsz jól lakni, tehát hamarosan megtanulod mérleg nélkül is az étkezést. Ez segítség azoknak, akik nem tudják mérleg nélkül megoldani. Pl. a 15g protein az általában fél mérőkanálnyi. A 40g köles, az a zacskósnak a harmada. A 80g tojásfehérje az a 250g rúd harmada, stb.


Te és a mérleg: Kérlek készíts fotót magadról, vagy kérd meg apát, vagy barátnőt, hogy készítsen rólad. Írd rá a dátumot és a súlyodat, valamint jó lenne, ha a centiket is. Hogy centizünk? Földtől mért magasságban a combod kerülete. Középső ujj végétől mért magasságban a karod kerülete. Földtől mért magasságban a csípőd és derekad kerülete. Mérlegelhetsz, de tudd, nálunk nőknél napi szinten fordulhat elő 1-2 kg mozgás ide-oda. Elég a heti egy mérlegelés. A fotót pedig havonta készítsd el és mérj centiket!


1. nap (magas nap)


Reggeli: 70gr zabpehely + 1 tojás nyersen belekeverve + fahéj + kókusz …


  • 15gr protein

  • ½ doboz cottage cheese vagy 120g túró

  • 80gr tojásfehérje

  • walden farm zero syruppal leöntve

Tízórai: Puffasztott rizs szelet 20g + zöldségek  …


  • smoothie zöldségekből, vagy alma-narancs-grapefruit NoCarb almarosttal!

  • 1/2 doboz cottage cheese vagy túró pici ízesítéssel édesen vagy sósan (körözött)

Ebéd: 150gr hús (marha, sertés, pulyka, csirke, hal) +


  • 100gr párolt zöldség (hüvelyesek kerülendő) + 40gr (nyersen mért) főtt barna rizs vagy köles

  • 120gr édesburgonya főzve, sütve, pürésítve, bárhogy

  • 120gr csicsóka főzve, sütve, pürésítve, bárhogy

Uzsonna:  ‘/2 NoCarb puding + 30g protein + 1 ek mogyoróvaj


Vacsora:  vegyes nyers zöldségekből saláta készítése +


  • 125gr tojásfehérje + 10gr magok (mandula, lenmag, napraforgó, tökmag)

  • 100gr hús + 1 teljes tojás

WP_20160811_17_38_57_Pro

RECEPTEK!


2. nap (közepes nap)


Reggeli: 40gr zabpehely + 1 tojás + kókuszreszelék + fahéj + …


  • 20gr protein

  • ½ doboz cottage cheese

  • 80gr tojásfehérje

Tízórai: 20g puffasztott rizsszelet + zöldségek + …


  • ½ doboz zöldfűszeres cottage cheese

  • 1 adag protein

  • smoothie zöldségekből (recept itt!)

Ebéd: 150gr hús (marha, sertés, pulyka, csirke, hal) + steviás ketchup (akiknek mindenképpen kell valam íz!)


  • 100gr párolt zöldség (lásd fent a felsorolásban!)

  • nyers kevert saláta (öntet: 1 ek olivaolaj + 1 kk balzsamecet + zöldfűszerek)

Uzsonna:  ‘/2 NoCarb puding + 30g protein + 1 ek mogyoróvaj


Vacsora: nyers saláta 100g tonhallal (vagy más hússal) , nyers zöldségekkel, 1 teljes tojással


WP_20160723_13_12_33_Pro

RECEPTEK!


3. nap (alacsony nap)


Reggeli: 30gr zabpehely + 2 tojás + kókuszreszelék + fahéj + …


  • 20gr protein

  • ½ doboz cottage cheese

  • 80gr tojásfehérje

Tízórai:


  • 125gr túró vagy cottage  + holland kakaópor + pici kókuszreszelék + stevia

  • 1 adag protein + 1 tk mogyoróvaj + 1 tk utifűmaghéj

Ebéd: 150gr hús (marha, sertés, pulyka, csirke, hal) + 1 tojás


  • 200gr párolt zöldség (hüvelyesek kerülendő)

  • 150gr saláta vegyesen

Uzsonna: 150g nyers zöldség + 1 tojás + NoCarb zsemlemix zsemle bounty gombóc


Vacsora:


  • NoCarb Noodle tejbegríz (fél zacskó noodleból)

  • NoCarb Daramixből túrógombóc (125g túróból)

  • 125g túró + 10g protein + 1 ek mogyoróvaj

Pót vacsora bármelyik napra: nyers zöldségek rágcsálni vagy mogyoróvaj és protein shake.


Csatlakozz hozzánk egy zárt Facebook csoporthoz, ahol életmódváltó anyákkal beszélgethetsz ITT! 


bestbody

5% kedvezményért használd a MOZDULJANYU kuponkódot!


logo3

BEVÁSÁRLÁS ITT!



Változz Anyu! - étrend neked

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...