2016. szeptember 2., péntek

Miért kell fehérjét fogyasztani?

Nagyon sokat kérdeztetek, hogy miért kell fehérjét fogyasztani. (A mikorra egy másik cikkben rátérek.)



Az aminosavakra mindenesetben szükségünk van, ezek testünk építőkövei.


Mivel megemésztésükhöz több energia szükséges, a fehérjedús ételek termogenikus hatásúak. Ahhoz, hogy a szervezeted feldolgozza a proteint, 30%-kal keményebben kell dolgoznia, mint a szénhidrát vagy zsír esetében. Ebből adódóan a magas fehérje tartalommal rendelkező ételek fogyasztása gyorsítja az anyagcserét. Megfelelő mennyiségű és minőségű protein kell ahhoz is, hogy mobilizálódjanak a zsírraktárak. Ha nem elegendő a fehérje beviteled, a szervezeted inkább az izomszöveteket fogja lebontani, hogy energiát nyerjen.


Az fehérjeszegény étkezés és az aminosav hiánya okozhat fáradtságot, allergiát, emésztési gondokat, a puffadást, a rossz bőrt, legyen az száraz vagy zsíros, biztos, hogy eltér a normáltól. Amikor fehérje tartalmú ételt eszünk, akkor testünk a fehérjéket aminosavakká alakítják, ezek a bélrendszerben felszívódva jutnak a sejtekbe és épülnek újjá. A testünk folyamatosan egy sejtmegújító folyamatot hajt végre. Ez az anyagcserénk. A régi sejtek helyébe új jön. Ha nem jól étkezel, akkor nem lesznek a sejtek egészségesek, erősek.

Az aminosavak előnyösek a bőrünkre nézve, ápolják az ínszalagokat, a belsőszerveinket a hajat, a körmeinket.   Aki jól étkezik, az észrevehet változásokat nagyon hamar a testén. A körmei erősebbek lesznek, nem fog fájni a térde, nem hullik a haja és így tovább.


Aminosavat tartalmaznak elsősorban az állati eredetű ételek, mint a csirkemell, pulykamell, halak és még a tojás is.


Hogy kinek ajánlom az aminosavakat, és a fehérjéket?

Mindenkinek, aki szereti az édességet, de olyat szeretne, ami építőleg hat a testedre. Mindenkinek, aki sportol, aki diétázik, aki odafigyel arra, hogy minőségi ételeket fogyasszon. Elsősorban fontos a táplálkozási szokásaidat megváltoztatni, jó útra terelni és betartani célodnak megfelelően, majd jöhetnek az aminosavak. Ha épp beteg vagyok, évente egyszer esetleg egy nátha elkap, akkor is a ízesített Glutamin port fogyasztom frissen facsart citromlével és gyógyteával. Az aminosavak akkor is fontosak, ha épp betegek vagyunk, mert segítenek a gyorsabb gyógyulásban.


A proteinporok pedig szerintem alap! Ezekkel akár az édességutáni vágyadat is csillapíthatod, továbbá kiegészíted vele a napi fehérjebeviteledet is! A fehérje porok is tartalmaznak aminosavakat. Rá van írva az adagolás és az is, hogy mennyi és milyen fajta aminosav van benne. My Collage01


Mikor igyunk fehérjét?

  • Ha épp nincs nálad semmi, de éhes vagy

  • Ha édességre vágysz, akkor jöhetnek a legfinomabb ízek

  • Reggel ébredés után, hiszen már 10 órája biztosan semmilyen táplálékhoz nem jutott a tested.

  • Edzés előtt, hogy bírd az edzést

  • Edzés után, hogy gyorsan regenerálódj

  • Köztes étkezésnek, amikor csak egy kicsit kéne enni, de az minőségi legyen

  • Lefekvés előtti utolsó étkezésnek, hogy éjszakára is legyen “üzemanyag”

Akkor tulajdonképpen egésznap? NEM! Csak napi két alkalommal. Mindig tervezz előre, hogy mikor fogod proteinnel helyettesíteni a szilárd étkezést. A gyomrod elsősorban rágható ételekre van kitalálva, úgyhogy ne proteinporon élj!



Milyen fehérje van?

A Whey Isolate Protein egy kitűnő minőségű fehérje izolátum 88g értékes fehérjével 100g-onként. Különleges felszívódási jellemzőkkel rendelkező termék mely a leggyorsabb aminosav beáramlást biztosítja az izmokba így egyértelműen komolyabb eredmények elérését téve lehetővé

Laktóz, aszpartam mentes, és transzzsírmentes formula nulla gramm cukorral így ideális diétához. Nagyon magas BCAA és glutamin tartalmú. Gyors felszívódású, könnyen oldódó edzés utáni fehérje.


A WHEY80 egy kitűnő minőségű tejsavó fehérje, csaknem 77g fehérjével látja el az izmokat 100g-onként, hozzáadott BCAA és Glutamin összetevőkkel erősítve. Aszpartam mentes formula mely olyan aminosavakat is tartalmaz melyeket a test nem képes előállítani. whey

Az alacsony hőmérsékleten végzett „ cross-flow” mikroszűrési gyártási eljárásnak köszönhetően a felhasznált fehérjék nem mennek át kémiai változáson, így a hozzáadott hosszúláncú aminosavaknak (BCAA) és glutaminnak köszönhetően a WHEY 80 nagyon hatékonyan regenerálja, építi az izomsejteket.

A hatékony probléma menetes emésztést hozzáadott emésztő enzimek segítik


Ezek közül melyiket javaslom? Mindegy! Az izolátum nekem bevált, de lehet, hogy neked a whey sokkal jobban emészthető lesz. Ki kell próbálni. Az ízek pedig nagyon finomak, érdemes több félét megkóstolni, letesztelni.



Zsírégetők: elsősorban az életmódváltással, valamint a táplálkozás betartásával próbálj meg lefogyni, ha már az utolsó 5-10 kilónál vagy, akkor jöhetnek a növényi összetevőjű zsírégetők.  A Thermo-x fokozza az energia szintet és gyorsítja az anyagcserét ami által nő a test hőmérséklete így égetve el több kalóriát. Az étvágy csökkentésével, a felesleges víz kihajtásával és a zsír égetésével ez a termék nagyon hatékonyan segít hogy kemény edzések mellett elérd a kívánt kinézetet. A Thermo-x fokozza az energia szintet és gyorsítja az anyagcserét ami által nő a test hőmérséklete így égetve el több kalóriát. Az étvágy csökkentésével, a felesleges víz kihajtásával és a zsír égetésével ez a termék nagyon hatékonyan segít hogy kemény edzések mellett elérd a kívánt kinézetet. A 17 növényi összetevő közül kiemelném a Krómot és a HCA-t. Mindkettő csökkenti az étvágyat, az édesség iránti vágyadat.


Energizálók: jól jönnek az edzés előtt. Kávé ivás helyett használj egy adagot az energizáló italodból, ami azért is jó, mert vele folyadékot is viszel be, aminek van íze. Délután már ésszel, nehogy ne tudj aludni tőle. Számold csak ki mennyi kávét és tejet iszol meg csak úgy egy nap! Upsz! Ugye-ugye… szülésután2



Vitaminok: mindenképpen szükségesek. Nekünk anyukáknak különösen létszükségletünk a MagneB6. Ha ez még egy kis omega3-mal meg is van toldva, akkor különösen örülhetünk neki. Igaz? A YE MgB6 omega3 a magnézium készítmények közül az egyik legjobban felszívódó magnézium sót, a magnézium laktátot tartalmazza, a B6 vitamin pedig tovább segíti a magnézium sejtekbe jutását és bennmaradását, a halolaj pedig a legerősebb szív regenerálók egyike.



Hol vásárolj be? 15% kedvezmény csak nektek!

akcio



Miért kell fehérjét fogyasztani?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...