2016. szeptember 4., vasárnap

Szokásaid és te

Bármennyire is hihetetlen, de az eredményesség érdekében az alapoktól kell kezdenünk. A gondokodásmód, a hozzáállástól. Ezzel a cikkel, ebben szeretnék neked segíteni. Nem fogok helyetted másképp gondolkodni, neked kell felismerned saját hibáidat, saját rossz szokásaidat, helytelen gondolkodásodat, majd ezen kell változtatnod.


Nincsenek véletlenek. Valóban nincsenek, ez sem fog véletlenül sikerülni, ezt tudatosan kell majd csinálni.401897_449179251840307_548669120_n


Az életünk nagy részében szokásaink vezérelnek. Ilyenek például a reggeli ébredésnél az, ahogy a kávét iszod meg előbb, minthogy elfogyasztanád a reggelidet. Ez egy rossz szokás! Nem mondom, hogy szokj le a kávéról, de kérlek, hogy ne ezzel kezd a napot, hanem étkezz. Reggelizz meg, majd fogyaszd el a kávédat.


Ha felismered rossz szokásaidat, akkor ezeket sorban meg tudod változtatni. Mit kell tenned ehhez?


Vezess naplót! Vegyél egy kis iskolai füzetet, ebből most akad otthon bőven, jó a tavalyi is! Írd bele a dátumot és kezdj el írni. Reggeli étkezés fontossága ITT


Reggeli ébredésem időpontja: 6.10


6.20 Reggeli ital: fél citrom leve, 2dl víz


6.30 Reggelim: 50g zabpehely, 20g protein, forró vízzel, fél doboz cottage cheese és egy ek. mogyoróvaj


6.40 Reggeli kávém 2,8% laktózmentes tej 0,3dl + 1dl kávé + 1 tk eritrit


9.00 tízóraim: fél alma, 100g túró, fél protein


12.00 ebédem 120g hús, 250g zöldség, 40g pufi rizs, (már megittam másfél liter vizet)


és így tovább. Így szervezd a napod ITT237


Le fogod írni a rossz szokásaidat is. Le fogod írni a feleslegesen bevitt kalóriákat és felesleges kávézásokat, a felesleges nasikat, valamint azt is, hogy mennyire keveset iszol.


Miért nem iszol? Mert nem alakítottál ki egy olyan szokást, amikor reggel előveszel két másfél literes ásványvizet és viszed magaddal, mindenhova. Ki kell alakítani. Írj cetliket! Írd fel a konyhába magadnak, hogy kávé a reggeli után, vizet vigyek magammal. Ne legyen túl sok az utasítás, egyelőre kettő. Ha már ez  a kettő a reggelhez kapcsolódóan megy, akkor jöhet a reggelhez kapcsolódó újabb jó szokás kialakítása.


Ugyanezt alkalmazd a munkahelyeden. Célod, hogy igyál és időben hagyj időd magadnak enni. Tegyél ki cetlit, hogy ne felejtsd el! Állítsd be a telefonod, hogy csipogjon, hogy ne maradjon ki  a köztes étkezésed.


top-10-reasons-moms-should-exerciseDélután otthon, és délután, miközben a gyerekekkel rohangálsz erre-arra, szintén jönnek a rossz szokások… mert így szoktuk csinálni! Akkor ideje változtatni. Vigyél magaddal uzsonnát, TERVEZZ, tudd, hogy mi vár rád holnap, mire kell készülnöd és mit főzz, amit magaddal vihetsz. Legyenek új szokásaid, imádni fogod! Kapcsolódó cikkem: ITT.


Szokásokkal kapcsolatban még annyit, ami nekem nagyon bevállt, amikor még otthon lévő anyuka voltam, vagy otthonról dolgozó anyuka, hogy volt ÉN időm, volt MUNKA időm, volt HÁZIMUNKA időm. Ne csinálj olyat, hogy összevissza ugrálsz a dolgaid között, mert a végén tutti egyik sem lesz 100%-on. Tervezz, reggel megcsinálod a munkát, aztán a házimunka, de ilyenkor a laptop lehallkítva, lecsukva, eltéve! Aztán jön az én időm, amikor lenyomok egy tornát és lezuhanyzom, felfrissülök. Újra jöhet a munka, újra a házimunka, aztán a gyerekekért kell már menni. Tervezés! Ez a lényeg!


Következő cikkben írok az énképedről is, arról, hogy miként nézz maradra a tükörben 🙂


A blogomban nagyon sok hasznos olvasni valót találsz, ha tetszik, osszd meg másokkal is, hogy nekik is segíthess.


Csatlakozz hozzánk egy zárt Facebook csoporthoz, ahol életmódváltó anyákkal beszélgethetsz ITT!


 


akcio

zsírégető+protein neked



logo3

BEVÁSÁRLÁS ITT!



 


 



Szokásaid és te

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...