2016. szeptember 5., hétfő

Én vagyok

Az én képed, amilyennek látod magad, nem feltétlenül a valóságot tükrözi.  Nem is figyelsz oda és beskatulyázod magad valamilyennek, amilyen nem is vagy. Vagy gondolj arra, hogy a duci kisgyerek szülei, folyamatosan azt mondják a gyereknek, hogy ne egyél többet, mert meg fogsz hízni még jobban. A társai azt mondják neki, dagi-dagi. Persze, hogy ez van a gyerek fejében, tudatában, hogy ő dagi. Ezt elkönyvelte és már dagi is marad. Sőt ez befolyásolja a felnőtt kori gondolkodását is. Felnőttként is erre fog gondolni, hogy ááá, én ilyen alkat vagyok, ilyennek születtem, ezt örököltem, úgysem fogok megváltozni. Nem igaz! Csak te hiszed annak! És annyira elhiszed, hogy így éled az életed, ebben a tudatban, beletörődve.


Most azon kéne elgondolkodnod, hogy ha behunyod a szemed, hogy egy bevásárlóközpontban vásárolgatsz, és szembejön veled önmagad, mit gondolsz róla? Ha negatív tulajdonságokat írtál, akkor az azért rossz, mert annak adsz energiát, hogy olyan legyél amilyen nem akarsz lenni. mézga


Nem mondom, hogy törődj bele! Az elfogadod önmagad nem egyenlő a beletörődéssel. Azzá válsz, amire a legtöbbet gondolsz.


Vegyük a negatív gondolataidat, amiket a bevásárlásnál mondtál magadról:


  • milyen béna a hajam

  • mekkora a fenekem

Alakítsuk át pozitív gondolatokká:


  • kicsit lenőtt a hajam, de jövőhétre bejelentkezem a fodrászhoz, mert milyen jó, hogy a férjem tud vigyázni a gyerekekre addig

  • ha elkezdem ezt az életmódváltást, akkor a fenekem is kisebb lesz

Az életmódváltás megkezdése után a reggeli tükörbe nézésnél is igyekezzünk olyan gondolatokkal kezdeni a napot, hogy ma sokkal nézek ki, mint tegnap. Sőt, holnapra még jobb leszek. Mindennap egy picivel legyél jobb a mai, tegnapi önmagadnál.


Az is fontos, hogy ne tűzz ki nem reális célokat magadnak. Ne akarj 3-4 hónap alatt 20 kilótól megszabadulni, nincs értelme, biztos, hogy egészségkárosodással jár. Az egészséges ütemű fogyás heti 0,5kg mínusz. Aki ennél többet fogy, az nem hiszem, hogy tartós lesz és valószínűleg az izomtömegét is elveszíti. Az izomtömeged pedig a formás látványhoz szükséges. Sokan vannak, akik fogynak rengeteget viszonylag rövid idő alatt, majd jönnek hozzám, hogy csináljak nekik izomzatot, nem ilyen egyszerű ez!


tini1Cél kitűzéshez javaslom, hogy egy hónapra tervezz előre. Fotózd le magad induláskor az alábbiak alapján, majd fotózd le magad 2 hónap múlva újra, majd ezt így ismételd 2-3 havonta. Mérlegre állás heti egy alkalommal (max. 2-szer). Mindig azonos időpontban. Ne feledkezz meg a  női ciklusodról sem, ami befolyásolja a súlyodat. Ilyenkor ne veszítsd el a türelmedet, maradj kitartó és menj tovább előre.


Ha úgy érzed szeretet éhséged van, menj a párodhoz, menj a gyerekekhez, menj a barátnődhöz, de távozz a konyhától és a spejztól! Ha úgy érzed senki nem szeret és senkinek nem tudsz megfelelni, gondolj arra, hogy a férjed miért vett el téged feleségül, gondolj a gyerekeidre, akik imádnak téged akkor is, ha épp te azt gondolod magadról, hogy rossz anya vagy! Nem igaz! Jó anya vagy! Mindent megteszel értük. Elsősorban azzal, hogy saját magadat boldoggá, mosolygossá teszed, mert most életmódot váltasz és végre elégedett leszel magaddal, sőt, a jelenleg fennálló egészségügyi problémáid is hamarosan meg fognak szűnni.


Kérlek írd meg, hogy milyennek látod magad, amikor belenézel a tükörbe!


Kapcsolódó cikkeim:


testsúly vs. testkép


miét nem sikerül


szokásaink


A blogomban nagyon sok hasznos olvasni valót találsz, ha tetszik, osszd meg másokkal is, hogy nekik is segíthess.


Csatlakozz hozzánk egy zárt Facebook csoporthoz, ahol életmódváltó anyákkal beszélgethetsz ITT!


 



akcio


zsírégető+protein neked




logo3


BEVÁSÁRLÁS ITT!



 



Én vagyok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...