2016. szeptember 12., hétfő

Miért vagyunk mások anyaként?

Anyként miben vagyunk mások, mint a többiek? Miért kell nekünk külön csoport? Miért nem érvényes ránk a testépítő diéta?  És amúgy is mit tudunk tenni azért, hogy jól érezzük magunkat? phototasticcollage-2015-05-29-14-17-29


Az tény, hogy minél idősebb vagy, úgy csökken az izomtömeged. Ez úgy 30 éves korod körül keződik és nagymami korodra már az izomtömeged 30%át buktad is. Miért? Az anyagcseres szinted csökken, ezáltal bekövetkezik az elhízás, hacsak nem csökkented a bevitt kalóriák mennyiségét.


A legjobb lenne, ha emelnéd a fehérjebevitelt, ám sokan vagyunk, akiknek a gyomra nehezen tudja a húsokat, tojásokat, túrókészítményeket emészteni, ezért jobb lenne, ha könnyen emészthető, emésztőenzimekkel dúsított proteineket fogyasztanánk köztes étkezéseknek (tízórai, uzsonna, lefekvés előtti pótvacsora).


Mondjak még jókat? Csökken a glukóz toleranciád is. Jajj, de szarul hangzik! Igen, szóval ezt hívják úgy, hogy időskori cukorbetegség. Jajj, (újra!) de szarul hangzik!mindiganya


Jó hír, hogy megelőzhető! Pont abban a korban vagyunk, mi anyák, akik ezt megelőzhetik. Most még tehetsz ellene!


Az öregedés elkerülhetetlen, de a tempóján és minőségén változtathatsz!


Eskü, mostmár többször nem írom le neked azt a szót, ami ö-vel kezdődik és g-vel végződik, de bocsi, kell, hogy tisztán lássunk, miért is vagyunk mi most itt együtt és mi a célunk azon kívül, hogy igenis bomba jó nők akarunk lenni 40-50 évesen is!


Ugye te is szeretnél egészségesen élni?


Nem kell nekünk a sok gyógyszer, nem kell a cukorbetegség, nem kell a pajzsmirigy betegség, fitt és egészséges anyukákra van szüksége a gyerekeinknek!


anya és nő2


Hogyan tovább? Mit tehetünk mindezért?


Edzésedben mire kell figyelned?  Izületeid sérülékenyebbek lesznek, úgyhogy figyelj oda a bemelegítésre! Maradj a közepes és a magas tartomány között az ismétlésszámokat tekintve, azaz végezz gyakorlatonként 4×8-12 ismétlést a felsőtestedre, a női kényes területekre pedig 4×15-20 ismétlést. Kombináld a súlyzókat a gépekkel, legyen változatos az edzésed. Figyelj a testtartásodra, kíméld a mélyháti szakaszt. Kérd ki szakember segítségét, míg megtanulod az összes gyakorlatot tökéltesen kivitelezni. Pihenj! Ne akarj, holnapra izmos lenni, mert többet árt, mint használ, ha kihagyod a pihenő napokat.


Mivel az anyagcseréd lassabb, így nyilván az étkezésed sem lehet ugyanolyan, mint 20 évesen. Hiába jöttök nekem azzal, hogy de a szülés előtt ezt meg ezt ettem és tök jól néztem ki. Értem, de most eltelt pár év, átestél néhány hormonális változáson, más az életritmusod stb. Koncentrálj arra, hogy mi az a szükséges, amit meg kell enned, a többit pedig felejtsd el!


mozduljanyu-2


 


Étrendet találsz több helyen a blogban.


ITT a kockahas étrend


ITT a változz anyu – szénhidrát hullámoztató étrend


ITT okos diéta


Mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy a látványos változás a kalória kontrolljával és a fehérje megemelésével érhető el.


Ne feledkezzünk meg a szükséges zsírokról sem! Az étrendek is tartalmaznak zsírokat, no nem a kolbászt és a sajtot, de a kókuszzsírt, az olajos magvakat, az omega3-at tartalmazó halakat, mindenképpen fogyasszuk napi rendszerességgel!


saláta


 


Szerintem szükséges mennyiségek:


  • Fehérje 2-3g testsúly kilógrammonként, azaz 70 kg nőnél ez 140-210 gramm fehérje / nap.

  • Szénhidrát: 1-3g testsúly kilogrammonként (és elfogyasztott zsír függvégényében) 70-210gramm szénhidrát / nap

  • Zsír: 0,5-1,5g testsúly kilogrammonként (és szénhidrát függvényében) 35-105gramm zsír / nap.

Ezek százalékban 40-50% fehérje és a maradék szénhidrát-zsír elosztva.

Kalória számításhoz használd a táblázatot és a szorzókat is, hogy valós értéket kapj. Számoláshoz használd a kalóriabázist, a kalóriagurut vagy valamilyen étrend tervező app-ot, programot.


 WP_20160601_15_46_06_Pro


Csatlakozz hozzánk egy zárt Facebook csoporthoz, ahol életmódváltó anyákkal beszélgethetsz ITT!


A diétádhoz szükséges YeNutrition magas minőségű proteinjeit, omega3 vitamint, MagneB6 vitamint, zsírégetőt ITT tudod megvásárolni! Sőt, ha használod a MOZDULJANYU kuponkódot, akkor 15% kedvezményt is kapsz!


A Fittmarket Shop webshopjában pedig mindenféle egészséges, gluténmentes, paleo, laktózmentes, bio termékeket rendelhetsz házhoz!


 



Miért vagyunk mások anyaként?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...