2017. március 14., kedd

Az élhető életmód

Rengeteg nővel találkozom és beszélgetek, levelezek nap, mint nap. Mit tapasztalok? Azt, hogy mindegyikük a tökéletességre törekszik, már-már némelyik betegesen. Képesek éhezni, nem enni, vagy nyers zöldségen élni azért, hogy vékonyabbak legyenek. Százból egy hízni akar, de még ő sem mer annyit enni, hogy valóban tudjon hízni.


Már sokszor elmondtam, leírtam nektek, hogy az EGÉSZSÉG, nem csak a testünkről szól, hanem a lelkünkről is. A lelkünk is lehet beteg, szomorú. A lelkünket nem látjuk a tükörben, ezért nem is jut eszünkbe megváltoztatni “őt”.


erted


Azt érzed szomorú vagy? Azt érzed nem kapsz elég szeretetet párodtól? Miért várod el, ha még magadat sem szereted? Te tudsz szeretni egyáltalán, amit tudnának neked viszonozni? “Csak az tud másokat szeretni, aki magát szereti!” Mosolyogj magadra! Sajnos Magyarországon, ha idegenre mersz mosolyogni, akkor rögtön hülyének néznek. Állj a tükör elé és kezdd el kedvelni magadat. Igen, vannak hibáid, mindenkinek vannak, de kell, hogy szeresd magad, mert nem leszel boldog, ez pedig kihat mindenre. Nem csak az számít, hogy nézel ki. Az is számít, ami belül van.


mozduljanyu


Ma mindenki a testi megjelenésével foglalkozik, főleg tavasszal, ahogy jön a fürdőruha-szezon. Sajnos a mai világban ez a trend. Nézd meg a sztárokat, mind iszonyú csinos, szép, tökéletes testtel, melyen amúgy  a smink és a digitális technika segít. A fotókon nem valódi arcokat, testeket látsz. A tinilányok mind rájuk szeretnének hasonlítani. Figyelj oda a lányodra, hogy mikor mit eszik mit vesz be, mire költi a zsebpénzét! Ebből komoly anyagcsere betegség lehet, testképzavar alakulhat ki, esetleg nem fog menstruálni, megváltozik a hormonális állapota. Ezeknek a fiataloknak meg kell mutatni, hogy mi az igazi nőiesség, mi az igazi szépség, melyek a természetes jelenségek a nő testén és lelkében. Ha te, az anyukájaként olyan egészséges és szép nőies testet képviselsz, amit ő lát, akkor valószínűleg nem akar majd extrémen az ellentéted lenni. Ha anyaként túlsúlyos képet mutatsz neki, az neki nagyon távol áll a sztárok formájától, így nagy valószínűséggel inkább őket választja példának és nem a normális nőies testet, külsőt, viselkedést. Mutass utat a gyerekednek, mutasd meg neki a jó utat az egészség felé! Most még ő a virslit akarja ketchuppel, és csak a bolognai tésztát hajlandó megenni, de hamarosan meg fogsz lepődni, amikor végre megkóstolja a karfiolrizst, a párolt zöldségkeveréket és a görögsalátát olivabogyóval. Példamutatás és türelem. amikor megkérdezik tőlem


Van fogalmatok arról, hogy egyes cégek mennyi pénzt keresnek azzal, hogy mindenféle fogyasztószereket, ránceltűntető krémeket, fogyasztó ruhákat, varázslatos két hetes étrendeket dobálnak piacra? Hatásos? Valóban eltűnt a ráncod a krémtől? Valóban lefogytál két hét alatt? Lefogytál mert napi 5 percet mozogtál a valamelyik gépen? Amit az arcodra kentél és amilyen bogyókat bevettél, milyen mellékhatással jár? Gyönyörű körítéssel, reklámokkal tudják eladni a termékeiket, emberek, nők iszonyú sok pénzt képesek elkölteni a szépségükre. Komolyan el kéne gondolkodnom ezen a bizniszen nekem is, de nekem nem ez a célom!


az egyetlen dolog


 


Szeretném, ha megértenétek, hogy én nem a “kockahas projekteket” és nem a “csirke-rizs-brokkoli” életet, életmódot képviselem. Nálunk nincs szálkásítás és nincs tömegnövelés, nálunk jó kedv, és olyan ÉLHETŐ ÉLETMÓD van, amit bárki be tud tartani úgy, hogy közben elkerüli a számára nem előnyös, káros ételeket, szokásokat! Szokásokat, igen, hiszen amikor én életmódtanácsot adok valakinek, akkor ott kezdem, hogy mik a szokásai. Rengeteg kérdést teszek fel neki onnan, hogy mikor ébred és mikor fekszik le. Mindent tudnom kell róla, hogy neki olyan SZÁMÁRA élhető életmódot tudjak javasolni, amiben jól érzi majd magát és szépen, fokozatosan eléri azt a testet és ezáltal lelkiegyensúlyt, amire neki szüksége van, amire vágyik.


Tudod mit szeretnék én?


Nem kérem, hogy fogadd el magad olyannak, amelyik éned nem tetszik és utálod, hanem szeretnélek motiválni téged arra, hogy szépen lassan, egészségesen el fogod tudni érni azt az énedet, amelyiket elkezded megszeretni. Senki nem lehet tökéletes, én sem vagyok az, bár sokan azt hiszitek, de nem igaz! Én is szoktam edzést ellógni, én is szoktam cukros csokit enni, vagy fehér lisztes sajtos pogit, szoktam kiabálni a gyerekeimmel és szoktam hátat fordítva aludni a férjem mellett. És akkor mi van?


Törekedj arra, hogy legyél jobb! Legyél jobb a tegnapi önmagadnál! Nem kell olyannak lenned, mint ő, vagy ő, vagy ő, csak magadnál kell holnap egy picivel jobbnak lenni. És ha nem sikerült? Akkor majd sikerül holnap! De sose feledd, ami belül van az fontos, a külső sokszor csak egy álarc!


 


hidember 01


Ebben a kisfilmben meg is nézheted, mit gondolok én az ÉLHETŐ ÉLETMÓDRÓL: Klikk ide a youtube videóért!


Életmódtanácsadás személyre szabva ITT


kilógsz a sorból


A Mozdulj Anyu zárt csoportokban pedig szívesen látunk, ahol beszélgethetsz anyukákkal, akik szintén életmódváltásra adták fejüket. Vegyél részt edzéseinken, és gyere el teadélutánjainkra is!

 A Ye Nutrition oldalon a MOZDULJANYU kuponkódot használva 15% kedvezményt kaphatsz!

A Best-Body-Nutrition oldalon a MOZDULJANYU kuponkódot használva 5% kedvezményt kaphatsz!

A Fittmarket-Shopba kérlek itt regisztrálj, nézz körül és vásárolj kedvedre NoCarb termékeket, gluténmentes, cukormentes, laktózmentes, paleo élelmiszereket!

 


 



Az élhető életmód

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...