2017. május 12., péntek

Így formáld a karodat otthon!

Trikó szezon ide vagy oda, ma már egész évben jól kell kinézni! Igaz?


Íme néhány gyakorlat, hogy formáld a karodat otthon egy-egy másfél literes palackkal. Még súlyzó sem kell hozzá.


line 1


Bicepsz, ne félj, ettől nem leszel Popeye!


Karhajlításnál mindig figyelj arra, hogy ne lóbáld a karodat! Legyen magad mellé szorítva a karod és csak a könyöködből mozogjon a kar.


Lehet tenyérrel felfelé, lehet függőlegesen tartani a palackot (súlyt), vagy lehet enyhén kifelé fordítva. Minden esetben, a felkar szorosan a test mellett legyen.


4×20 ismétlést végezzünk, karonként


bicepsz


line 1


Tricepsz, az a bizonyos integető izom!


A döntött törzs mellett végzett tricepsz gyakorlatnál a felkar szintén szorosan a test mellett és csak könyökből nyújtjuk ki a karunkat. Nyújtásnál teljesen nyújtsuk ki, feszítsük meg, és hajlítsuk vissza a karunkat.


Lehet a súly fel mögötti leengedésével is edzeni ezt a testrészt, ilyenkor a másik kezünkkel támasszuk meg a felkart, hogy ne mozogjon el, majd hajlítsuk és nyújtsuk ki a karunkat.


4×20 ismétlést végezzünk, karonként


A padnál tolódzkodás esetében ügyelj arra, hogy a törzs a pad mellett jöjjön le. Ne távolodjon el a feneked a padtól nagyon, mert meghúzod a vállaidat. Csak simán ereszkedj le. Ezt a gyakorlatot végezheted egy széknél, egy ágy szélén.


4×20 ismétlést végezzünk belőle.


tricepsz


line 1


Vállaink edzése:


A vállunk három részét különböztetjük meg. Az oldalsó-középső, a hátsó, és az első részét.  Mindhárom területet külön-külön szoktuk edzeni.


Az odalsó részét az oldalemelésekkel végezzük. A két kezedben ahogy fogod a palackot olyan érzést kell elérned, mintha ki akarnád önteni a vizet az üvegből. Enyhén hajlított karral emeljük fel kezünket a vállunk magasságáig.


Az első részét lehet előre emelésekkel vagy elöl, arc előtt történő feltolásokkal fejleszteni. Az előre emelés lehet tenyérrel fel- illetve lefelé is. Minden esetben a könyök enyhén hajlított állapotban legyen. Az arc elött feltolásnál pedig párhuzamos alkarral, tenyérrel arcunk felé toljuk fel a súlyokat, majd vissza. Visszaengedésnél a könyök és a vállak egy síkban vannak, a feltolás pedig ettől a ponttól indul felfelé.


A váll hátsó részének edzéséhez döntött állásba kell helyezkednünk, egyenes háttal, enyhén hajlított térddel. A könyök szintén hajlítva és  mintha a könyökünket húznánk felfelé, megemeljük a karunkat. Itt is ügyeljünk arra, hogy amikor emelünk a “vizet ki akarjuk önteni a palackból”.


Mindenből lehet 4×20 ismétlést csinálni.


vállak


 


A karunk edzését pedig néhány padnál végzett fekvőtámasszal zárjuk le. 4x 10 ismétléssel.


fekvőtámaszok


 


line 1


Szeretnéd, hogy segítsek? Online vagy személyes személyre szabott étrend és életmódtanácsadás!


A Mozdulj Anyu zárt csoportokban pedig szívesen látunk, ahol beszélgethetsz anyukákkal, akik szintén életmódváltásra adták fejüket. Vegyél részt edzéseinken, és gyere el teadélutánjainkra is!

 A Ye Nutrition oldalon a MOZDULJANYU kuponkódot használva 15% kedvezményt kaphatsz!

A Best-Body-Nutrition oldalon a MOZDULJANYU kuponkódot használva 5% kedvezményt kaphatsz!

A Fittmarket-Shopba kérlek itt regisztrálj, nézz körül és vásárolj kedvedre NoCarb termékeket, gluténmentes, cukormentes, laktózmentes, paleo élelmiszereket!

 


 



Így formáld a karodat otthon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...