2015. szeptember 25., péntek

NoCarb fonott kalács

Érdemes feliratkozni a NoCarb hírlevélre, mert isteni recepteket küldenek. Így volt ez ma is. A levél jött, majd én sütöttem a hétvégére, reggelinek vagy akár vacsorának való kalácsot.
 
A recept:
  • 90 g NoCarb Rost sütőmix
  • 40 g kókuszzsír
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 tojás
  • 100 g édesítő eritrit
  • 70 gr zsírszegény túró (Aldi)
  • 7 g élesztő egy evőkanál meleg vízzel összekeverve
  • Az egyik cipóba zsírszegény holland kakaópor egy evőkanál

A hozzávalókat összegyúrjuk, és hagyjuk pihenni 10 percet. Ez alatt az idő alatt szépen összeáll és formázhatóvá válik.
Majd 3 cipócskára osztjuk amelyeket hengerbe sodrunk és szépen összefonjuk.
Sütőpapírral bélelt kalácsformába tesszük, majd a formát sütőzacskóba tesszük és összekötjük, lezárjuk, hogy a sülés közben keletkező gőz ne tudjon kiszökni belőle. Mindenképpen tegyük sütőzacskóba – hogy könnyű állagú kalácsot kapjunk.
Hagyjuk a kalácsot pihenni kb. fél órát, majd betesszük s ütőbe és addig sütjük, amíg a teteje arany-barnára sül. Ez nekem 180 fokon kb. 45 perc volt.
Ha már szép a teteje, ki lehet vágni a zacskót és meg lehet kenni a kalács tetejét tojással és meg lehet szórni ízlésünk szerint szemcsés édesítővel, darált dióval – de akár simán is hagyhatjuk.
Visszadugjuk a sütőbe további 5-10 percre, majd kivesszük és rácson hagyjuk kihűlni, ezután szeletelhető, fogyasztható.

Nálunk egy 25 x 11 cm bel-méretű kalácsformában sült, kb. 20 szelet lett belőle.
Az egész kalács tápanyag tartalma:
Energia: 598 Kcal
Fehérje: 29,9 g
Zsír: 48,5 g
Szénhidrát: 6,1 g
Rost: 90 g

5 megjegyzés:

  1. Kedves Saci! Én is megkaptam ma a hírlevelet és látom, hogy Te kihagytad a receptből a kaukázusi kefírt ill. kevesebb élesztőt is használtál. Ez tudatos volt? Így is könnyen kezelhető lett a tésztája? Nagyon köszönöm előre is! Üdv, Szoboszlay Helga

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Helga! Igen jól látod. A kefírt azért hagytam ki, mert így is elég ragacsos lett nekem a tészta, már nem akartam tovább lazítani a kefirrel. Az élesztőből pedig 7gr volt a tasakban, így annyit tettem bele. Nem szeretem az élesztő ízét, általában kevesebbet is szoktam mindenbe beletenni.
      Remélem neked is sikerül elkészíteni :) Szép napot! Saci

      Törlés
    2. Sziasztok!


      Tejtermékeket mivel lehetne kiváltani? Pl. túró. Sajnos semmilyen tejtermék nem jöhet szóba nálam.

      Köszönöm!!

      Törlés
    3. Szia! A laktózmentes sem? Mert első körben azzal, aztán megpróbálod helyettesíteni ToTu-val, ami a tojásfehérjéből készült túróhoz hasonló készítmény. Növényi tejek, növényi tejszínek. Kókusztej, kókusztejszín, rizstej, rizstejszín stb.... Ajánlom a Biokikötő weboldalát, házhoz is szállítanak. Remélem segítettem :)

      Törlés
  2. Szia :) nekem sajnos mindig utóíze van a nocarb-os sütiknek, te hogyan sütöd őket? légkeveréssel? Nem tudom h mi lehet a baja az enyémeknek :(

    VálaszTörlés

6 figyelmeztető jel, hogy nem jól táplálkozol

6 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nem jó az étrendedben: 1. Soha nem érzed úgy, hogy megtelt a gyomrod Ismered azt az érzést, hogy a...